Kategoriler

Edirne Haberci

İl Başkanı Demir “ayçiçeği fiyatı 6 TL’den düşük olmamalı!”

İthalat bel büküyor

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, çiftçinin enflasyona ezdirildiğini söyleyerek ayçiçeği hasat döneminin yaklaştığını ve çiftçinin fiyat beklentisinin kg’da 6 TL civarında olması gerektiğini ifade etti.

Yurt dışından ithal edilen tarım ürünlerinin çiftçinin belini büktüğünü belirten İl Başkanı Demir böyle devam etmesi durumunda çitçinin üretiminden vazgeçeceğini kaydetti.

Partisinin il binasında gazetecilerle bir araya gelen ve gündemi değerlendiren İl Başkanı Demir yaklaşan ayçiçeği hasat dönemi öncesinde üreticinin tarlasında ki ürününün bir an önce fiyatının açıklanması gerektiğini ve buna göre çiftçinin planlama yaparak gelecek yıl hazırlıklarına başlayacağını ve ödemelerini buna göre yapacağına dikkat çekti.

Çiftçinin enflasyona ezdirildiğini açıklayan Demir “Çiftçimiz maalesef enflasyona ezdiriliyor. Ayçiçeği fiyat konusunda vatandaşımızın bir beklentisi var. Umarım bu beklentiye cevap verilir. Biz yurt dışından bildiğiniz gibi ayçiçeği ithal ediyoruz. Kendi vatandaşımıza verdiğimiz ücretin çok çok üstünde yurt dışından gelen ayçiçeğine vermek zorunda kalıyoruz. Kendi çiftçimizi finanse etmemiz lazım. Benim yapmış olduğum araştırmaya göre rakam 6 bin lira civarında olmasının ayçiçeği üreticisini rahatlatacağına inanıyorum. Umarım böyle bir rakam verilir. Üreticimizin yüreğine su serpilmiş olur”diyerek “açıklanan kanola fiyatının altında ayçiçeği rakamı kalırsa çiftçi zor durumda kalır”ifadelerini kullandı.

Girdi maliyetlerinin yüksekliğine değinen İl Başkanı Demir “fiyatın açıklanması lazım. Vatandaşın önünü görmesi lazım. Herkesin piyasada borcu var. Girdiler ve maliyetler çok yüksek. Vatandaşı canından bezdirmemek lazım”dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
600 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
165 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
254 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
97 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
663 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1442 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
307 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
592 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"