Kategoriler

Edirne Haberci

Vali Canalp düşünüyor!

Uygulanacak mı?

Göreve geldiği günden bu yana Edirne il merkezi başta olmak üzere il genelinde bulunan birçok alanı vatandaşın kullanımına yönelik projelerle kazandırmaya çalışan Edirne Valisi Ekrem Canalp,yine yeni bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor.

Yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Vali Canalp’in Meriç nehri üzerinde bir su aynası oluşturmayı düşündüğü ve oluşturulacak projede sandal keyfinden,yürüyüş alanlarına ve su sporlarına kadar bir çok aktivitenin yer alacağı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Müezzinoğlu köprüsü ile Meriç köprüsü arasında kalan Meriç nehrinde yapılan fora kazık çalışması ile suyun iki yakası istinat duvarları ile örülmüş ve yan kısımda kalan alanlarda bazı düzenlemelere gidilmişti.

Vali Canalp’in düşündüğü ve hayata geçirmeyi umut ettiği projeye göre Müezzinoğlu ve Meriç köprüleri arasında kalan alanda suyu tutmak için Bosna (Süvari) köprüsü yakınlarına alınan kota göre bir bent yapılacağı,suyun havzada tutulacağı, aşırı gelen suyun ise bent üzerinden (savak sistemi) ile aktarılacağı ifade ediliyor.Müezzinoğlu köprüsü yakınlarında bulunan doğal kum adacığında düzenleme yapılarak çeşitli su oyunları ve oturma alanlarının oluşturulacağı,geçmişten günümüze otantik bir atmosferin yaratılmaya çalışılacağı projeye göre vatandaşlar nehir üzerinde sandal sefası da yapabilecek.

Projenin detaylarının önümüzdeki günlerde şekilleneceği ve kamuoyu ile paylaşılacağı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
597 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
164 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
253 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
97 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
663 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1438 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
307 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"