Kategoriler

Edirne Haberci

ETUS'tan savunma!

Hakan Giyik iddialar karşısında açıklama yaptı

Edirne'de minibüsle şehir içi taşımacılık yapan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) olarak adlandırılan taşımacılık kooperatifinin başkanı Hakan Giyik, nakit biniş ücretlerinin zimmete geçirildiği iddiası üzerine savcılıkça haklarında soruşturma açıldığını ancak iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Giyik, düzenlediği basın toplantısında, bazı kooperatif üyelerinin 2014-2019 dönemindeki nakit binişlerden elde edilen gelirle ilgili zimmet iddiaları üzerine Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını söyledi.

İddiaların asılsız olduğunu savunan Giyik, soruşturma kapsamında atanan bilirkişinin raporunda yönetimin uhdesinde herhangi bir meblağın bulunmadığı bilgisinin yer aldığını ve raporun savcılığa sunulduğunu kaydetti.

Nakit binişlerden elde edilen gelirlerin imza karşılığı kooperatif ortaklarına haftalık olarak dağıtıldığını anlatan Giyik, "Bahsettikleri 16 milyon lira, nakit binişlerden elde edilen para. Herkesin imzası var. Bir ortağım dahi ben almadım diyemez. Böyle bir iddiayı kabul edemeyiz. Edemediğimiz için de ilk olarak yanlış haber yapan ve bizleri hırsızlıkla suçlamaya çalışan gazeteler ve o haberleri yapan şahıslara, sonrasında sosyal medyada yalan yanlış haber yapanlara davalarımızı açmış bulunmaktayız. Zimmet ve hırsızlık suçlaması gerçek dışıdır." diye konuştu.

ETUS'la ilgili ortaya atılan iddiaların kendilerini üzdüğünü ifade eden Giyik, kentte en iyi şekilde ulaşım hizmeti vermek için çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
613 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
171 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
263 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
102 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
670 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1460 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
192 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
312 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
598 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
465 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"