Kategoriler

Edirne Haberci

İstanbul depreminde Edirne'nin rolü?

Edirne alternatif merkez mi olacak?

26 Eylül 2019 günü İstanbul-Avcılar merkezli olan 5.8 şiddetindeki deprem sonrasında bir dizi tedbirin alındığı ve alınan tedbirlerin Edirne’yi yakından ilgilendirdiği ortaya çıktı.

Olası bir İstanbul depreminin kaçınılmaz olduğunu ve Marmara depremi sonrasında bunun mutlaka gerçekleşeceğini söyleyen uzmanlar son yaşanan deprem ile artık zamanın sayılı olduğu gerçeğini konuşmaya başladılar.

Özelikle İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında depreme hazırlıksız olduğumuz gerçeği ile yüzleşen yetkililer,alınması gereken bazı tedbirleri hayata geçirmek için düğmeye bastılar.

Adının açıklanmasını istemeyen (emekli hava pilot) bir yetkili beklenmekte olan büyük İstanbul depreminde Edirne’nin rolünün büyük olacağını ve bunun için çalışmaların başladığını kaydetti.Olası depremin Edirne’ye de etkisinin olacağı ancak en az seviyede hissedileceğini belirten yetkili; İstanbul’da çok sayıda binanın yerle bir olacağını ve yaralıların sevk ve idaresi konusunda Edirne’nin en büyük rolü üstleneceğini kaydetti.

İstanbul’dan Edirne’ye yaralıların hava yoluyla naklinin sağlanacağı ve Edirne’de bulunan hastanelerde tedavilerinin yapılacağını belirten yetkili “şu an görüşülmekte olan bazı konular var.Bunlardan çok sayıda kişinin haberi yok.Belli bir kademede bunlar konuşuldu ve hayata geçirilmesi için talimat verildi.Olası depremde yaralılar ambulans helikopterlerle havadan nakil olacak ve Edirne’de ki hastanelere, özelikle Trakya Üniversitesi ve 1. Murat Devlet Hastanesi’ne sevki sağlanacak.Yaralıların en hızlı ve güvenli bir şekilde sevki ancak bu yolla mümkün olacak”dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
160 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"