Kategoriler

Edirne Haberci

Tır kuyrukları için görüşüldü!

Asıl sorun Türk tarafı çıkış,Bulgar tarafı giriş

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Kapıkule'deki tır kuyruğu sorununa ilişkin, "Aslında esas sıkıntı, Türkiye'den çıkış ve Bulgar gümrüğüne giriş noktasından kaynaklanıyor. Oradaki peron ve dezenfekte sayılarının arttırılması gerektiğini söyledik." dedi.

Turagay ve beraberindeki heyet Kapıkule'deki tır kuyruğu sorununu Bulgaristan'dan yetkililerle görüşmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na geldi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay,  yaptığı açıklamada, şubat ayından bu yana Kapıkule'deki tır kuyruklarının çözümü konusunda Bulgar gümrük yetkilileriyle üçüncü toplantılarını yapacaklarını belirtti.

Kapıkule'deki tır kuyruklarının azalması için Bulgar yetkililere bazı önerilerde bulunduklarını ifade eden Turagay "Aslında esas sıkıntı, Türkiye'den çıkış ve Bulgar gümrüğüne giriş noktasından kaynaklanıyor. Oradaki peron ve dezenfekte sayılarının arttırılması gerektiğini söyledik. Kendileriyle sahada beraber bir tespit de yaptık. Bugün Bulgar gümrük yetkilileriyle yapacağımız toplantı da önem taşıyor. İnşallah olumlu cevaplarla gelirlerse tır kuyruklarının önüne geçmiş olacağız." dedi.

Tır kuyruğu meselesinin bir günde çözülecek bir süreç olmadığını anlatan Turagay, bakanlık olarak aldıkları tedbirler sayesinde yol üzerindeki tır kuyruklarını kaldırdıklarını sözlerine ekledi.

Turagay, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yaman Ocak ve beraberindeki heyet daha sonra Bulgar Gümrük İdaresi Başkanlığıyla görüşmek üzere yürüyerek Bulgaristan tarafına geçti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
595 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
252 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1437 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
307 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"