Kategoriler

Edirne Haberci

Balkan danslarını harmanlıyorlar!

Grup başarılara imza atıyor

Edirne’de bulunan Bulgar Ortodoks kilisesi yöneticileri tarafından oluşturulan dans grubu başarıdan başarıya koşuyor.Aziz Sveti Georgi Kilisesi Kültür merkezi tarafından 4 yıl önce başlanan ve Edirne’de yaşayan göçmenlerin çoğunluğunu oluşturduğu Balkan Halk Dansları Trakya bayan dans grubunun kurulması ile başlayan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Edirne’de özel bir düğün salonu içerisinde haftada iki defa toplanarak Balkan dansları ve Türk halk danslarını harmanlayarak yoğun bir tempo içine giren bayan dansçılar Bulgaristan’ın Kazanlık merkezinde yapılacak olan Gül Festivaline hazırlanıyorlar.

Tamamen gönüllülük esasına dayanarak hiçbir ücret ödemeden düzenlenen kursa Edirne’de yaşayan bayanlar iştirak ediyor.40 kişiden oluşan ve gelen talep doğrultusunda sayılarını arttırmayı düşünen bayanlar,Balkan müziği eşliğinde Halk Eğitim merkezi dans eğitmeni Tolga Geldi nezaretinde hazırlanan bayanlar amatör ruhla başladıkları grupta profesyonelliğe doğru adım adım ilerliyorlar.

Hedeflerinde 29 Mayıs 1 Haziran tarihleri arasında Bulgaristan’ın Kazanlık bölgesinde ki gül festivali olan grup,bu yarışmadan da dereceyle dönmek istiyor.Daha önceki yarışmalarda dereceleri bulunan grubun bu yarışma öncesinde de iddialı olduğunu söyleyen Eğitmen Tolga Geldi; tüm çabalarının katıldıkları festival ve etkinliklerde derece alarak Türk ve Bulgar halk danslarının tanıtımını yapmak olduğunu kaydetti.

Grubun oluşmasında temel taş olan Ayfer Kayaoğlu ve Nevin Işıkoğlu az kişi ile başladıkları gruplarında 40 kişiye ulaştıklarını ve Balkan coğrafyasından bayanları grubu dahil etmeyi başardıklarını kaydettiler.

Grup sözcüleri dans sayesinde hem spor yapacak hemde dans kültürünü yaşatma gayretinde olan tüm bayanlara kapılarının açık olduğunu kaydettiler.

Yorumlar

Nur 5 Yıl Önce

Türüne Tolga abi kim tutar seni başarılarının devamlı olmasını dilerim

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
160 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
249 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
94 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
459 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"