Kategoriler

Edirne Haberci

Yıldırım "terörle mücadele savaş değildir!"

Baro başkanı'ndan net açıklama

Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) yönelik soruşturmayı eleştiren Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) açıklamasına katılmadığını bildirdirdiği açıklamasının ardından yeni bir açıklama daha yaparak Zeytin Dalı harekatının sona erdirilmesi için oluşturulmaya çalışılan kamuoyunun terör örgütlerini meşrulaştırma çabasıdır dedi.

Edirne Baro başkanı av.Özgür Yıldırım yaptığı açıklamada Terörle mücadelenin savaş olmadığını belirterek “Savaş da barış da devletler arasında olur” dedi.

Yıldırım açıklamasında söz konusu operasyonun terör örgütü yandaşları tarafından farklı algılatılmaya çalışıldığını belirterek “Terörle mücadeleyi ‘savaş’ olarak nitelendirmek ve terör örgütleri ile ‘barış’ yapılmasını talep etmek ; terör örgütlerine ‘devlet’ statüsü kazandırma çabasıdır. Zeytin Dalı Harekatının sona erdirilip, terör örgütleri ile ‘barış’ yapılması talebi ise kesinlikle masum bir talep değildir. Bu talep, terör örgütlerinin cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterme çabası olduğu kadar aynı zamanda da Vatanımızın ve Milletimizin bölünmez bütünlüğüne kast eden ve Şehitlerimizin katili olan teröristleri koruma isteğidir. Bu tip açıklamalar düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Açıkça terör örgütü propagandası yapmaktır ve suçtur. Anayasamızın 26. maddesine göre düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü ; millî güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi, suçluların cezalandırılması, Devlet sırrı olarak usulünce belirtilmiş bilgilerin açıklanmaması, başkalarının şöhret veya haklarının, özel ve aile hayatlarının yahut kanunun öngördüğü meslek sırlarının korunması veya yargılama görevinin gereğine uygun olarak yerine getirilmesi amaçlarıyla sınırlanabilir”dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"