Kategoriler

Edirne Haberci

Ağır kusur sayılacak!

412 TL cezası var!

3 Temmuz 2017 tarihinden itibaren araçlarda bulunan standart dışı plakalar ağır kusur sayılacak ve cezai yaptırım uygulanacak.

Edinilen bilgiye göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce 3 Temmuz itibariyle Hızlı Geçiş Sisteminde (HGS) yanlış ceza yazılmasına da neden olan rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma şeklinde olması ağır kusur kapsamına alındı.

Halk arasında APP plaka olarak bilinen ve Karayolu Trafik yönetmeliğine göre standart dışı olarak kabul edilen,üzerinde mühür bulunmayan plakalar yasak olduğu gerekçesi ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce denetlenecek ve bu tip plaka taşıyan ar4açlara trafik cezası uygulanacak.

TÜVTÜRK muayene istasyonlarına gidecek olana araçlarda yapılacak denetim sırasında ise bu tür plaka taşıyan araçlar muayeneden geçemeyecek ve ağır kusurlu kapsamında değerlendirilecek.

Araçlarının üzerinde APP plaka bulunan ve standart dışı boya kullanılarak harf ve rakam grubu kalınlaştırılan plakaların 3 Temmuz tarihi itibari ile yapılan denetimlerde rastlanılması halinde ise 412 TL cezai işlem uygulanacak.Cezai işleme maruz kalmamak için plakaların orijinalleri ile değiştirilmesi gerektiğini belirten yetkililer Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüklerine yapılacak müracaat ile Şoförler ve Otomobilciler odasında plaka basım işlemi yapılacağını kaydederek sürücüleri uyardı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
597 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
163 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
253 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1437 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
307 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"