Kategoriler

Edirne Haberci

Trakyabirlik 114. sırada

Sanayi Kuruluşları arasında 114. sırada

İstanbul Sanayi Odasının her yıl açıkladığı “Türkiye'nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” çalışmasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Trakyabirlik 114. sırada, Marmarabirlik ise 347. sırada yer alırken, Pankobirlik iştiraki Konya Şeker 31., Gübretaş ise 203. sırada yer aldı.

Geniş kesimleri bünyelerinde barındıran bir ortaklık modeli olan Kooperatifler her geçen gün yeni başarılara imza atıyor.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görev alanı içeresindeki kooperatif türlerinden biri olan Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri üreticilerin güçlerini birleştirerek bir araya geldiği, ürün arz zincirinde birbirlerini desteklediği ve bu sayede rekabet ve pazarlık gücü kazandığı kuruluşlar olarak öne çıkıyor.

Bugün ülkemizde 13 adet tarım satış kooperatifleri birliği, 305 kooperatifi ile Türkiye’nin 51 ilinde 325 bin civarında üretici ortağına hizmet götürerek önemli bir görev üstlenmiş bulunuyor.Türkiye'de sanayi faaliyet kolunda yer alan en büyük kuruluşları tespit etmek, bu kuruluşlara ait büyüklükleri ortaya koyarak Türk sanayinin gelişimini görebilmek ve geleceğe yönelik yol haritasının belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla İstanbul Sanayi Odasının açıkladığı ilk 500 büyük sanayi kuruluşu içinde bu kooperatiflerden, Trakyabirlik 114. sırada, Marmarabirlik ise 347. sırada yer almayı başardı.Ayrıca; bir başka kooperatif üretici kuruluşu olan Pankobirlik iştiraki Konya Şeker çalışmada 31. sırada, Tarım Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği iştiraki Gübretaş ise 203. sırada yer aldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
595 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
252 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1437 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
306 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"