Kategoriler

Edirne Haberci

Anıt’a çelenk sunumu yapıldı!

program yarın yapılacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir gün öncesinden bugün Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleşti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların bando takımlarından oluşan öğrencilerin katıldığı tören saat 13:00’da Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.Törene Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan,ve kamu kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.

Çelenklerin sunulmasının ardından saydı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından tören sona erdi.

Vali Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Bayramımız bütün halkımıza, ülkemize ve bütün insanlığa kutlu olsun diyorum. Çünkü Cumhuriyet insanlar arasında kardeşliği, barış sağlayacak olan en iyi rejimdir şu ana kadar. ve Türkiye'de Atatürk Cumhuriyeti halkımızın büyük bir katılımı ve desteğiyle halkımız için kurmuş ve şu ana kadar da hem Cumhuriyetine hem demokrasisine sahip çıkmıştır" dedi.

Dünkü Resmi gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan yönetmelik gereği törene katılmaması gereken Garnizon Komutanı’nın katılması dikkat çekti.Yeni düzenlemeye göre bundan böyle Garnizon komutanlarının adı törende okunmayacak ve anıta çelenk sunma gibi programda yer almayacaktı.Ancak yönetmeliğin aksine 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün törene katıldı ve anıta çelenk sundu.

Konunun Vali Günay Özdemir’e sorulmasının ardından Vali Özdemir “O kararın içeriği nedir tam olarak bilmiyorum ama şu an biz programı aynen daha önce yaptığımız gibi. Aynı şekilde garnizon komutanımız çelengini koydu. Bu şekilde de bu programı devam ettiriyoruz"şeklinde konuştu.

Törenler yarın saat 09:00’da Vali Günay Özdemir’in protokolü Valilik makamından kabulü ile başlayacak ardından ise Talatpaşa asfaltındaki törenlere geçilecek….Gecede Valilik tarafından protokole özel bir restoranda Cumhuriyet Resepsiyon’u verilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
596 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
163 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
252 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1437 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
307 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"