Kategoriler

Edirne Haberci

Beklemek keyfe dönüştü!

Evde beklermiş gibi bekliyorlar

Sağlık Bakanlığı tarafından Edirne’ye kurulan 73 bin metrekare kapalı alanda hizmet veren 474 yatak kapasiteli Balkanların sayılı büyük hastanelerinden olan Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi hastaya olduğu kadar hasta yakınlarına da sunduğu hizmetlerle takdir toplamaya devam ediyor.

Yıllardır dar koridorları,havasız ortamları ile vatandaşlara hizmet veren,ancak yapılan yatırım sonrasında Edirne’ye ve Edirnelilerin kullanımına kazandırılan Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi yönetimi ameliyathane kapılarında bekleyen hasta yakınlarına yepyeni bir anlayışla hizmet sunarak farkını ortaya koydu.

Hastası yoğun bakımda, ameliyathanede olan vatandaşlar için oluşturulan özel bekleme salonları ile artık bekleme strese değil keyfe dönüştü.Hastasından bir haber alabilmek için saatlerce ayakta bekleyen veya uyuyarak sabahladığı bilinen hasta yakınları bundan böyle oluşturulan bekleme salonlarında hem hastası hakkında anlık bilgi alabilecek,hemde ev konforunda bekleme yaparak zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak.

21 yataklı yoğun bakım ünitesi ve 8 yataklı Koroner bakım bölümü önündeki salonlar başta olmak üzere,yeni doğan,ameliyathane ve Erişkin Yoğun Bakım ünitelerinin önünde oluşan bekleme ziyanlığı artık stres ve sıkıntılı değil keyifli olacak.

Hastane yönetimi oluşturduğu bölümlerde istihdam ettiği kat sekreterleri ile bekleyen hasta yakınlarına yardımcı olurken,konulan Lcd ekranlar üzerinden ameliyata alınan hastanın ad ve soyadını takiple durumu hakkında anlık bilgi alabilecek.

Hastanın ameliyata alındığı,hazırlandığı,ameliyata başlandığı,bittiği,çıktığı ve uyandırma odasında olduğu ve sağlık durumu ile ilgili net bilgilerin verileceği ekranlardan hastasını takip eden hasta yakını bu esnada,ücretsiz olarak sunulan çay ve kahve makinelerinden de istifade edebilecek.

Stresli beklemedeki sıkıntıyı azaltmayı hedefleyen hastane yönetimi sunduğu internet alt yapı hizmetiyle de vatandaşların sosyal ağlara erişimine ücretsiz olanak sağlıyor.

Hastalarını bekleyen vatandaşlarla yaptığımız görüşmede kendilerine sunulan hizmetin ev konforunda olduğunu ve daha önceleri ameliyata alınan bir hasta için saatlerce bekleyerek doktor yolu gözlediklerini ancak bu sayede evde bekleme rahatlığında oldukların ve hasta hakkında anlık bilgiyi ekranlarda takip ettiklerini söylediler. 




Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"