Kategoriler

Edirne Haberci

Tartışma hukuk zeminine taşınıyor

Gürkan Baro Başkanı'nı ispata davet etti

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Baro seçimlerinin ardından başlayan tartışmada Baro Başkanı Özgür Yıldırım'ın 'dinleme' iddiasına cevap vererek konuyu savcılığa taşıyacaklarını söyledi. Gürkan; “Kim dinletmişse, biz mi dinletmişiz, o mu dinletmiş, ya da başkaları mı dinlemiş ortaya çıksın. Hukuktan kaçacak halimiz yok” diye konuştu. 
Gürkan, Belediye Meclis salonunda dün basın mensuplarıyla biraraya gelerek yaptığı değerlendirme toplantısında Baro Başkanı Özgür Yıldırım'la aralarında son 1 haftadır yaşanan tartışmaya değindi. Konu hakkında son kez konuştuğunu söyleyen ve yargıya başvuracaklarını belirten Gürkan, Yıldırım'ın 'dinleme' iddiası hakkında da savcılığa başvuracaklarını dile getirerek; ““Kim dinletmişse, biz mi dinletmişiz, o mu dinletmiş, ya da başkaları mı dinlemiş ortaya çıksın. Hukuktan kaçacak halimiz yok” ifadelerini kullandı. 
“SAVCILIĞA ŞİKAYETTE BULUNACAĞIZ”
Edirne Barosu'nun başkanının kim olacağının yetkisinin yine Baro üyelerinin inisiyatifinde olduğuna değinen Gürkan seçim sonrası yaşanan tartışmada anlamlandıramadıkları gelişmeler olduğunu belirtti. Gürkan şöyle konuştu; 
“Artık anlamlandırmakta güçlük çektiğimiz noktalar var. Baro’nun dinlendiği ya da dinletildiği gibi sözleri var sayın Yıldırım'ın. Biz şimdi iddia ettiği benim şoförüm olan arkadaşla beraber ayrı ayrı savcılığa şikayette bulunacağız. Eğer böyle bir dinletme olayı varsa bunu kim yapmıştır şeklinde savcılık tarafından tahkikatının yapılması gerekir. Tabi o da iddia sahibi olarak bununla ilgili bir takım deliller sunacaktır. Kim dinletmişse, biz mi dinletmişiz, o mu dinletmiş, ya da başkaları mı dinlemiş ortaya çıksın. Hukuktan kaçacak halimiz yok. Ama mesleği insanların haklarını savunmak olan bir Baro başkanının insanlara mesnetsiz, belgesiz, temelsiz, iftiralar atması gerçekten hoş değil. 
“SEÇİMLERE MÜDAHİL OLSAYDIM AÇIKÇA SÖYLERDİM”
Benimle ilgili bir tek avukatla görüştüğümü göstersin görevimi bırakacağımı söyledim. Bu iddiamın arkasındayım. Meclis üyesine sorsun diyor. Meclis üyelerimizin içinde bir tane avukat var, o da Türker Altıerler. Kendisine sordum bir şey söyledim mi dedim. Ben Özgür’e oy verdim dedi. Benim meclis üyem kendisine oy vermişse ben nasıl baskı yapmış olabilirim? ‘Şoförüne tetikçilik yaptırdı’ diyor, bizim tetikçiye ihtiyacımız yok. Ben bugüne kadar hep açık siyaset yaptım. Baro seçimlerine müdahil olmuş olsaydım bunu açıkça söylerdim. Ama buna ihtiyaç dahi duymadım, beni ilgilendiren bir konu değil. 
“BUNLAR SEÇİMLERDE ÇOĞUNLUĞU SAĞLAYAMAMIŞ OLMANIN HEZEYANI”
Sayın Yıldırım, bu süreçte görüştüğüm avukatlardan aldığım bilgilerle söylüyorum. Bu süreçte yönetimde çoğunluğu sağlayamamış herhalde onun hezeyanı olsa gerek bu. Çok daha farklı bir galibiyet bekliyormuş. İlk yönetim kurulu toplantısında yönetim kurulu üyeleri arkadaşının üzerine su bardağı fırlatmış. Bunlar hoş şeyler mi bunları mı açıklamamız gerekiyor? Kendisinden net isimler bekliyorum. Aksi takdirde müfterisin, namertsin, isim ver. Biz şimdi yargıya başvuracağız. Sayın Yıldırım bunları kanıtlasın.”
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
613 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
171 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
263 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
102 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
670 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1460 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
192 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
312 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
598 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
465 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"