Kategoriler

Edirne Haberci

Dönüşler başladı!

350 bin araç ve 1 milyon 700 bin yolcu çıkış yapacak

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve yaz tatillerini geçirmek üzere Türkiye’ye gelen çok sayıda gurbetçinin gelişleri çileli olduğu kadar dönüşleride çileli olmaya devam ediyor.

Karayolu ile Türkiye’ye gelen yaklaşık 2 milyon gurbetçinin çileli dönüşleri hafta sonu itibari ile yoğun bir şekilde başladı.

Avrupa’nın en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule’de uzun araç kuyrukları oluşturan gurbetçiler her yıl olduğu gibi bu yılda Bulgaristan tarafında işlerin yavaş ilerlemesinden şikayetçi.

Avrupa’ya açılan kara sınır kapılarından 15 Haziran 2016 tarihinden bu yana 350 bin araç ve 1 milyon 700 bin yolcu ile giriş yapan gurbetçiler yine aynı kara sınır kapılarından dönüş yapmaya başladı.Kapıkule sınır kapısı sonrasında devamında Bulgaristan ve Sırbistan hattı üzerinden gidişin yoğun ancak daha süratli olduğunu düşünen gurbetçiler Kapıkule sınır kapısında 4 km’ye varan araç kuyruklarının oluşmasına neden oldular.Hava sıcaklığının yüksek olmasından dolayı gece yollarla koyulan gurbetçiler sabah saatlerinde Kapıkule sınır kapısı önünde araç kuyruklarına dahil olmaya başladılar.

Yaşanan uzun araç kuyruklarından dolayı Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Otoyol polisi ve Jandarma Trafik timleri sürekli olarak trafik düzenlemesi yaparken Belediye zabıta ekipleride seyyar satıcılara göz açtırmama gayretinde bulundular.

Yetkililer araç kuyruklarının hafta sonları yoğun olacağını ve 15 Eylül’e kadar çıkışların devam edeceğini kaydederken,diğer sınır kapıları olan Hamzabeyli,Pazarkule ve İpsala sınır kapılarında yoğunluğun az olduğunu gurbetçilerin bu kapılarıda tercih etmeleri durumunda yoğunluğun azalacağını ifade ettiler.

Bulgaristan tarafının üst seviyede güvenlik tedbiri uygulamasından dolayı kaçak yolcu geçişi ve uyuşturucu geçişi konularında yoğun arama yaptığı ve her aracın bagaj ve yolcu kontrolünü mutlak surette yapmasından dolayı bekleme süresinin arttığı ifade ediliyor.

Yurt dışına çıkış yapmayı bekleyen gurbetçilerin yanında günü birlik  Edirne’ye gelen Bulgar ve Yunan plakalı araçlarda kuyruk sırasında saatlerce beklemek zorunda kaldılar.Araç içinde bulunan küçük çocuklar ise yaşanan kuyruktan en çok etkilenenler olarak göze çarptı.

Kapıkule sınır kapısından son 24 saatte 3 bin 579 araç ve 16 bin 287 yolcu çıkış yaparken Avrupa’ya açılan tüm kara sınır kapılarında bu sayı 6 bin 509 araç ve 27 bin 480 yolcu olarak kayıtlara geçti.


 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
161 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"