Kategoriler

Edirne Haberci

Edirne perdelerini açıyor!

Film festivaline ev sahipliği yapacağız

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Edirne’nin yeni organizasyonlarla halkın karşısına çıkması gerektiğini savunarak,hayata geçirmeyi düşündükleri projeyi basınla paylaştı.

Valilik toplantı salonunda düzenlen basın toplantısında yapılmak istenen çalışma hakkında bilgi veren Vali Şahin; 1-7 Ekim tarihleri arasında yedi Balkan ülkesini kapsayan ve 150 filmi Edirnelilerle buluşturmayı hedeflediklerini belirterek Türkiye’de bazı illerin düzenledikleri film festivalleri ile adının duyrulduğunu, Edirne’nin de bundan böyle düzenlenecek olan film festivali ile adının anılmasının mümkün olduğunu kaydetti.

İlk etapta kendisine sunulan proje kapsamında ümidinin olmadığını ancak ilerleyen süreçte ortaya somut bir şeylerin çıkması ile umutlarının arttığını belirten Vali Şahin “Çalışmalarımızı 5 aydır devam ettiriyoruz. Yedi Balkan ülkesinin bu işe yaklaşık 150 filmle katılması bekleniyor. Film festivali başlamadan önce Uluslararası Edirne Film Festivali ekibi, bu ülkelerde stantlar açarak, tanıtımlar yapacak. Bu işe Edirne’nin sahip çıkması lazım. Film festivalimizde dünyaca ünlü iki oyuncu Edirne 'ye getirilecek. Oyuncular halkla kaynaşacak. Bu kapsamda Türkiye 'den yönetmenler, senaristler, sinema oyuncuları ve eleştirmenler Edirne 'ye davet edilecek. Sadece kent merkezinde değil Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde açık hava niteliğinde sinema gösterimleri yapılacak”diyerek gösterime girecek olan filmlerin Televizyonda, internette yayınlanmamış ve Dvd’si çıkmamış filmler olacağını kaydetti.

Festival organizasyonu kapsamında çalışan ekibin Valilik binasında istihdam edildiği,telefon ve benzeri hizmetlerle ilgili alt yapının kendilerine sunulduğu ve ilerleyen günlerde birde binek araç tahsisinin yapılacağı ifade edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
595 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
252 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1436 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
306 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
590 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"