Kategoriler

Edirne Haberci

Nehir yatakları yine temizleniyor

Vali Şahin "4 adacık temizlenecek"

 Vali Dursun Ali Şahin, özellikle sıcak havalardan dolayı en düşük seviyelerin seyrettiği Meriç Nehri'nde haftasonu itibariyle temizleme çalışmalarının başlayacağını söyledi. Kentin kaderi haline gelen taşkınlara dikkat çeken Şahin, sene sonuna kadar çalışmaların biteceğine vurgu yaparak; “Artık su zigzaglı değil, düz akacak” dedi.

Şahin, dün katıldığı bir toplantıda konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geride bıraktığımız kış ayında Tunca ve Meriç nehrinde yaşanan taşkın olaylarına işaret ederek, temizlik çalışmalarının Cumartesi veya Pazar günü başlayacağını söyledi.

Şahin, Edirne'nin yıllardır kaderi haline gelen ve ulusal medyaya da yansıyan taşkınları önlemek adına nehir temizleme çalışmalarına hız verdiklerini söyleyerek özellikle nehir seviyelerinde sıcak havadan dolayı gözlenen düşüşün kendilerine yardım ettiğini belirtti. Şahin; “Nehir seviyesinin düşmesi bize de yarıyor. Nehrin temizlenmesi bakımından iyi bir yol alıyoruz. Meriç Nehri'nin iç temizliğini de suyun debisinin azlığı sırasında yapacağız. İç sularında yani 12,5 kilometrelik kısımda yapacağız temizliği. Böylelikle Meriç'teki 4 adayı da temizlemiş olacağız” dedi.

“SU ZİGZAGLI DEĞİL, DÜZ AKACAK”

Çalışmaların haftasonu başlayacağına işaret eden ve yıl sonuna kadar bitirmeyi plânladıklarını aktaran Şahin; “Adaların üzerindeki ağaçların kesimi sanıyorum bu Cumartesi veya Pazar başlayacak. Ondan sonra bu kum yığını olan adalar kaldırılmış olacak. Sene sonuna kadar inşallah kaldırılacak. Artık su zigzaglı değil, doğru akmaya başlayacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
595 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1436 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
306 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
590 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"