Kategoriler

Edirne Haberci

Tarihi eserleri müzeye bağışladı!

30 yıldır biriktiyormuş

Edirne'de 30 yıldır hafriyat işi yapan Kerim Bulut isimli şahıs bugüne kadar hafriyat kazısından çıkan tüm parçaları Edirne Müzesine bağışladı.

Kentin en eski hafriyatçılarından olan ve bugüne kadar tarihi kentin değişik noktalarında gerek resmi gerekse özel şahısların inşaat ve hafriyat işlerini yapan Kerim Bulut isimli müteahhit,tüm tarihi buluntuları Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in isteği üzerine müzeye bağışladı.

Kendisine ait şantiye alanında bugüne kadar bulduğu birçok Osmanlı dönemine ait buluntuyu kendi imkanları ile süs olarak sergileyen ve Vali Şahin’in tesadüf eseri geçtiği esnada gördüğü eserleri müzeye bağışlaması talebine evet diyen Müteahhit Bulut Osmanlı'nın 1700'lü yıllarında kullandığı silah, tuvalet taşları,kuyu bilezikleri, yağdanlık, testi, tabak ve çanaklardan oluşan buluntuları Müze müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Vali Şahin bu tür insanların duyarlı insanlar olduğunu belirterek birçok kişinin böyle eşyaları bulduğunu ve gelişi güzel kullandığını yada sattığını belirterek “Kendisine teşekkür ediyorum. Herkesi tarihi eserleri hem koruma hem de buluntuları müzeye intikal ettirme noktasında duyarlı olmaya bekliyorum. Müzeye gönderirseniz binlerce kişi görür, size rahmet okur, kaçak yollarla satmaya kalkarsan başına bela alırsın. Devlet zaten değerli belirli bölümünü kendisine ödeme yapıyor. dedi.Bulut da, 30 yıldır hafriyat kazılarında biriktirdiği buluntuları bağışladığı için gururlu olduğunu ifade etti.

Şantiye sahibi Kerim Bulut ise buluntuları değişik noktalarda yapılan kazılarda bulduklarını özellikle Meriç nehrinde kum temizliği yapıldığı esnada silah ve benzeri eşyaları bulduklarını ve koruma altına aldıklarını kaydetti.Vali Şahin’in dolaştığı bir esnada buluntuları gördüğünü ve kendisine bağış yapması konusunda ricada bulunduğunu belirten Bulut “30 yıldır yaptığımız hafriyat işlerinde toprak içinden çıkardığımız malzemeler bunlar”şeklinde konuştu. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
160 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"