Kategoriler

Edirne Haberci

Borisov Vali Şahin'i övdü!

Bulgaristan Başbakanı'ndan övgü

Bulgaristan Hükümeti yolsuzluklarla mücadele için yol haritasını oluşturan "Yolsuzluklarla Mücadele Ulusal Stratejisini" belirledi. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada amaçlarının ülkedeki yolsuzlukla mücadele olduğunu belirterek, Edirne Valisi, bizim gümrükçü ve sınır polislerimizden Bulgaristan’ı daha çok önemsiyor dedi.

Başbakan Borisov, Edirne Valiliğince hazırlanan, yapılacak kaçakçılık olayları ile ilgili Türk gümrük yetkililerinin Bulgar meslektaşlarına verdikleri yazılı ihbarların yırtılıp atıldığını ve sorgulanan gümrükçülerin hala bunun hesabını vermemekte ısrarlı olduklarına vurgu yaptı.

Bulgar gümrükçülerin bazılarının "başka hükümdarların kulu olduklarını" söyleyen Borisov, "Edirne Valisi bizim İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterini davet ederek, suç ihbarları içeren belgeler takdim etmiştir. Edirne Valisi, bizim gümrükçü ve sınır polislerimizden Bulgaristan’ı daha çok önemsiyor. Bunlar ıslah olmazsa gerekirse orduyu oraya görevlendiririz, ancak bu rüşvete artık son verilmeli" dedi.

Belgede ana öncelik olarak devletin üst düzey kademelerindeki rüşvetle savaşımı gösterilirken, farklı alanlarda 33 önlem içeren strateji paketinde, Bulgaristan, küçük çaplı rüşvet olayları Avrupa Birliği’nin (AB) ortalama düzeyinin altında olması, devlet idaresinin üst kademelerindeki rüşvetin ise cezasız kalmamak suretiyle önemli ölçüde sınırlandırılması hedefleniyor.

Strateji kabulü ile ilgili yapılan görüşmelerin çerçevesinde Başbakan Boyko Borisov’un yaptığı konuşmada özellikle Bulgaristan-Türkiye sınırındaki yıllardır süren kapsamlı mal kaçakçılık olayları örnek gösterdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
597 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
164 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
253 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1437 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
307 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"