Kategoriler

Edirne Haberci

Gümrük E-İhale'ye geçti!

Şeffaflık ön planda

 Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, müdürlük olarak “Elektronik İhale (E-İhale)” ile araç satışına başladıklarını duyurdu.

Kapıkule Gümrük Sahası VİP toplantı salonunda basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği bir toplantıda yeni başlattıkları sistemi anlatan Müdür Yalçın, amaçlarının rekabeti ve kazancı arttırmak olduğunu belirtti.

Bakanlık ve Genel Müdürlüğün kurumsal internet sayfalarından gerçekleştirilen elektronik ihaleleri katılabilmek için sayfaya üye olmak gerektiğini belirten Yalçın sistemin işleyişini şöyle anlattı;

“Elektronik ihaleye girebilmek için “Üye ol” bölümünden kayıt olmanız gerekiyor. Üye olduktan sonra ihalesine katılmak istediğiniz araçlar için gerekli teminat bedelini e-ihale uygulaması için döner sermaye adına açılmış banka hesabına yatırmanız gerekiyor. Burada Tüzel kişilerin üye olma aşamasında tüzel kişi bilgilerinin doldurulmasının ardından bu kişiyi temsile yetkili kişi tarafından üyelik başvuru formunun imzalanarak temsil ve imzaya ilişkin belgelerle birlikte iadeli taahhütlü olarak merkez tasfiye işletme müdürlüğüne gönderilmesi gerekiyor. Bundan sonra üyelik başvuru formunda bilgilerin kontrôlünün ardından tüzel kişilik bilgileri aktive ediliyor. Bu sürece kadar üyelik askıda oalcak ve ihaleler için teklif verilemeyecektir.”

Öte yandan Müdür Yalçın, sisteme üyeliğin ücretsiz olduğunu ve e-ihale sayfasından güncel ihaleler bölümü tıklandığında üye olmadan da ihalesi yapılacak araçların görülebileceğini kaydetti. E-İhale sistemi için ayrıntılı bilgilerin trakya.gtb.gov.tr ve www.gtb.gov.tr adresilerinden öğrenilebileceği belirtildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
160 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
248 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
94 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1424 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
459 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"