Kategoriler

Edirne Haberci

Edirne peynirinin öncüsü!

Dördüncü şubesini açtı

 Edirne'de 81 yıldır beyaz peynirin öncü markası olan “Yardımcı” Yediyolağzı'ndaki şubesine ilaveten bugün 3 şubesini birden açarak Edirnelilerin hizmetine sundu. Vali Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan'ında katıldığı davullu zurnalı açılışta konuşan Mustafa Yardımcı Edirne Peyniri'ni yaşatmak ve Eski Edirne Kaşarı'nı hak ettiği eski ünvanına kavuşturmak amacıyla şube ağlarını genişlettiklerini söyledi.

Saraçlar Caddesi, Çavuşbey Mahallesi ve Fatih Caddesi olmak üzere 3 ayrı yerde aynı günde açılış gerçekleştiren Yardımcı Tarım Ürünleri Gıda Sanayi ve Tic.Ltd.Şti. firmasının Saraçlar'daki açılışına Vali Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ da katıldı.

Açılışta konuşan firma sahibi Mustafa Yardımcı Edirne Peynirini yaşatmak ve eski hakettiği eski ünvanına kavuşturmak amacıyla yeni üretim tesislerinde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını hatırlatarak; “Bugün Edirne'de 4 şubemizi açtık. Buradaki peynirlerin hepsi kendi imalatımız. Bunların yanında organik ürünlerimiz de var. Edirne'ye has olan, olmayan ürünler var. Mesela Karaçalı balımız var. Bu tip şeyleri de zaman içerisinde markalaştırmamız lazım. Yalnız ciğer ve peynirle değil bu gibi şeyleri de duyurmamız lazım” dedi.

VALİ ŞAHİN: “DAHA FAZLA ÜRETİM OLSUN İSTİYORUZ”

Vali Şahin ise 4 ayrı yerde aynı anda işyeri açmanın çok güzel bir olay olduğunun altını çizerek; “Çoğu ülkelerde işyerleri kapanırken burada bir iş adamının bunu yapması ayrı bir güzel olay. Özellikle zaten Edirne deyince tarım ve turizm akla geliyor. O vesileyle tarımcılığın temelinde hayvancılık yattığını göre ve onun nimetleri olan Edirne'nin peynirini yaymak aslında bizim görevimiz. Zaten sizin pazar sorununuz yok bildiğim kadarıyla. Biz istiyoruz ki daha fazla üretim olsun. Bununla ilgili ileride bir toplantı yapıp, Edirne'de hayvancılığı daha fazla teşvik edip daha fazla süt alarak bu imkanların arttırılması yönünde görev de bize düşüyor” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
160 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"