Kategoriler

Edirne Haberci

Nehir su seviyelerinde ciddi artış gözlendi!

Seviye endişe yaratıyor!

Son haftalarda Bulgaristan’da yağan yağışlar Edirne’den geçmekte olan Meriç ve Tunca nehirlerinde ki su seviyelerinde ciddi artış yaşanmasına neden oldu.

Meriç nehrinin su seviyesi normal zamanda ortalama olarak 300 metreküp/sn hızla akarken bölgenin aldığı yağışlar sonrasında seviye 961 metreküp/saniye seviyelerine ulaştı.

Bulgaristan topraklarından doğarak Edirne’ye gelerek Saroz körfezi Ege denizine dökülen Meriç nehrinde su seviyesinde gözle görülür artış yaşandı.Dün akşam saatlerinde başlayan hızlı artış nehrin normal seviyesinden yükselmesine neden oldu ve S.O.S noktasına kadar ulaştı.

Tunca nehrinde ise şu saatlerde normal bir yükseliş gözlenirken,Meriç nehri ile birleştiği noktada geri basma yaparak bazı yerlerde suyun yatağından çıkmasına neden oldu.Tunca nehrinde su seviyesi dün yapılan ölçümlerde 44 metreküp/saniye olarak kaydedilirken, bu sabah yapılan ölçümlerde bu seviyenin 46 metreküp/saniyeye yükseldiği ve endişe verecek bir noktada olmadığı belirtildi.

Su seviyesindeki  artıştan dolayı Edirne Valisi Dursun Ali Şahin sabah saatlerinde nehir kenarlarında inceleme yaparak yetkilerden bilgi aldı.Vali Şahin burada yaptığı açıklamada şu an için ciddi bir sorun görülmediğini belirterek su seviyesindeki artışın sürekli olarak takip edildiğini ve Bulgaristan başta olmak üzere Meriç ve Tunca nehirleri üzerindeki ölçüm istasyonları sayesinde anlık veri alabildiklerini ve buna göre tedbir aldıklarını kaydetti.

Vali Şahin “şu an için sorun yoktur.Ölçümler Meriç nehri için tehlikeli bir ölçüm değildir.Bizler çalışmalarımızı sürdürüyoruz.DSİ yıllardır çalışıyor.Adacıklar üzerinde oluşan ağaç ve kütüklerin temizlenmesi yapılmakta.Bunlarında temizliği yapılıyor”şeklinde konuşarak Meriç nehri için tehlike seviyesinin 1300 metreküp seviyesi olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
160 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"