Kategoriler

Edirne Haberci

‘Pırpır Türkiye’ Edirne’den Başladı

TRT'de yayınlanacak

Önümüzdeki sezon TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan “Pırpır Türkiye” adlı dizinin çekimleri Edirne’de başladı. Karakterleri olan bir gezi programı niteliği taşıyan dizi ile Edirne’nin mimarisi, kültürü ve insanıyla beraber tanıtımı yapılmış olacak.

Dizinin yürütücü yapımcılarından Emrah Ömer Kara, dokü-drama tekniğiyle karakterleri olan bir gezi programı çektiklerini söyledi. Kara, “Yaklaşık beş altı aydır hazırlandığımız bir çalışma. Önce fizibilite çalışmaları yaptık. Burada tanıştığımız insanları senaryoya dahil ettik. Pazartesi gününden beri buradayız ve çekimlerimizi yapıyoruz. Bu hafta içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Yirmi kişilik ekibimizle Edirne’ye geldik. Üç arkadaşımız da İstanbul’da senaryo ile ilgileniyor. Toplamda 30-35 kişilik bir ekibimiz var. Mimarinin, doğanın, görsel nesneyle beraber eserin içine de dokunarak insanlarla birebir temas ederek şehri tanıtmayı amaçlıyoruz. Çekimlerimiz sırasında bizlere her türlü desteği sağlayan Edirne Valiliği’ne, Edirne Belediyesi’ne, Tuna Bekleviç ve Edirne Gönüllüleri’ne, Darülhadis Camii İmamı Mahmut Eroğlu Hoca’ya, Nihat Pehlivan’a ve Kaleiçi halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

Edirne Gönüllüleri koordinatörlerinden Neriman Ekinci de, “Edirne’nin kültürel, görsel ve mimari olarak ele alındığı bir dizi çekimi şuan şehrimizde gerçekleştiriliyor. Edirne’nin doğal görüntüsüyle başlı başına bir plato özelliği taşıdığını böylece bir kez daha görüyoruz. Edirne Gönüllüleri olarak, şehrin tanıtımına ve geri dönüşümüne katkı sağlayacak her projeyi destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Çekimlerin ardından dizi seti ekibi ile Edirne Gönüllüleri toplu fotoğraf çekildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
595 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
252 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1436 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
306 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
590 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"