Kategoriler

Edirne Haberci

Eli hamurda değil direksiyonda!

İlk kadın şoför

 Edirne Belediyesi ile Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) arasında yapılan görüşmeler sonrasında, Edirne’de toplu ulaşımda bundan böyle kadın şoför dönemi başladı. Ve ETUS minibüslerinde göreve başlayan kadın şoförü, ilk seferinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yalnız bırakmadı.

ETUS minibüslerinde göreve başlayan kadın şoför Sibel Güzelsev Pakarda, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır ve Ertuğrul Tanrıkulu, ETUS Başkanı Hakan Giyik, Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun ve Kadın STK’ların katıldığı törenle ilk seferine çıktı.

            Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kadın şoför Sibel Güzelsev Pakarda’ya ilk seferinde çiçek hediye etti ve bu girişiminden dolayı kendisini tebrik etti. Belediye Başkanı Gürkan, Edirne’de takside bir kadın şoförün olduğunu ancak toplu ulaşımda ilk defa kadın bir şoförün görev yapacağını ifade ederek, "Bugün ilk kez minibüslerimizde bir bayan şoförümüz işe başlıyor. Bazen bizlere soruyorlar ’Niye kadın?’ diye, aslında bence ’Niye kadın olmasın?’ diye sormak lazım. Erkek nerede varsa kadın da orada vardır. Savaşta kadın var, ekonomik sıkıntılarda kadın var, ev işlerinde kadın var, iş yaşamında niye kadın olmasın. Edirne bu işe öncülük etmeyecekse, Türkiye’de bir başka ilin öncülük edebileceğini zannetmiyorum. Bayan şoförlerimiz, yolculuk esnasında erkek şoförlerle yaşanan tartışmaların önünü keseceğini düşünüyorum. Kendisine kazasız, belasız günler diliyorum. Kendisinin, ETUS’u bir çiçek haline getireceğine eminim" dedi.

            35 yaşındaki kadın şoför Sibel Güzelsev Pakarda, minibüs şoförlüğünün aile mesleği olduğunu dile getirerek, kendisinin ayrıca geçmiş yıllarda sürücü eğitmenliği yaptığını söyledi. Evli ve bir kızı olan Pakarda, “Minibüs koltuğunda beni görenler şaşkın gözlerle bakıyorlar. Ama bu meslek benim için çok olağan. Çünkü eşim ve babam da minibüs şoförü. Araç kullanmayı da seviyorum.” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
160 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
248 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
94 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1426 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
459 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"