Kategoriler

Edirne Haberci

Sedyesi kırıldı!

Kan bağışı esnasında kırılabilridi

10 Nisan Polis haftası etkinlikleri kapsamında Türk Kızılay’ı tarafından İl Emniyet Müdürlüğü’nde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Türk Polis teşkilatının 169’uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri için İl Emniyet Müdürlüğü giriş katında hazırlanan özel bir odada kan bağışında bulunan emniyet personeli ilk olarak kan testinden geçtiler.Kan testi sonrasında oda içerisinde bulunan yataklara geçerek kan bağışı yapan emniyet mensupları bir ünite (470 cc) kan bağışında bulundular.

Kan bağışına sürekli olarak katkı sağlayan ve 54 ncü defa kan bağışında bulunacak olan İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, 3-4 ay ara ile kan bağışında bulunduğunu belirterek kan bağışının yapıldığı sedyeye uzandı.Sedyede bir süre hazırlıkların tamamlanmasını beklerken sedyesi kırılan Emniyet Müdürü Baştuğ’un yattığı sedye kısa süre içinde diğeri ile değiştirildi.

Baştuğ yaptığı konuşmada kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatarak “Kızılay tarafından bronz madalya ile ödüllendirildim.Kan bağışı gönüllülük esasına göre yapılır.Biz  bağış yapmayı teşvik ediyoruz ve öneriyoruz. Ancak kimseyi bu konuda zorlamıyoruz”şeklinde konuştu.

Kızılay ekibi sorumlusu ve emniyet kadrosu emekli doktorlarından Dr. Vedat Arpacı ise, "Erkeklerin 3 ayda bir, kadınların ise ise 4 ayda bir kan vermesinin sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayarak “Kan verdikten sonra erkeklerde kemik iliğinde 3 ayda kendini yeniliyor. Kadınlarda ise 4 ayda bir yeniliyor. Onun için sağlıklı kişileri gönüllü olarak kan vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
597 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
164 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
253 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1438 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
307 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"