Kategoriler

Edirne Haberci

Sağlık sınırdan başlıyor!

Gurbetçi yoğunluğu için hazırlar

 Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Edirne Devlet Hastanesi’nin yeni Kapıkule Sağlık Ünitesi “Dünya Sağlık Günü” olan 07.04.2014 Pazartesi günü Kapıkule Sınır Kapısı’nda açıldı.

Açılışa, Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Emrah ERTEN, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İlhan AÇIKGÖZ, Gümrük Bölge Müdürü Müslüm YALÇIN, Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Selma HEVES, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Oğuz ÖKSÜZLER, Edirne Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Op. Dr.Gürhan ÇELİK katıldı.

“Yine hizmet, yine sağlık”

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İlhan AÇIKGÖZ, bugünün Dünya Sağlık Günü olduğunu hatırlatarak, böyle bir günde sağlık hizmeti verilecek bir alanın açılmasından memnun olduklarını belirtti ve “Yine hizmet, yine sağlık” sözüyle sağlık alanında çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

Edirne Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Op.Dr.Gürhan ÇELİK “Dünyanın en büyük sınır kapısı olan burada hem 500’ü aşan gümrük çalışanları hem de bu sınır kapısından giriş çıkış yapan tır şoförlerimiz, gurbetçilerimiz ve yabancı misafirlerimizin sağlık hizmetinden yararlanmaları düşünülmüştür. Burasını normal bir poliklinikmiş gibi dizayn ettik. İçeride bir pratisyen hekimimiz bir sağlık memurumuz hizmet verecektir. Gerektiğinde acil müdahalede bulunabileceklerdir.” dedi. 

Edirne Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Emrah ERTEM yaptığı konuşmasında “Bir aile hekiminin 4.000 kişiye baktığını düşünürsek, sınır kapısının özellikle yaz aylarında çok daha yoğun olup  insan sayısının arttığını bilmekteyiz. O sebeple Kapı Kule Sınır Kapısı Sağlık Ünitesi’nin açılması doğru düşünülmüş bir karar olduğunu kanaatindeyim. Edirne Kamu Hastaneler Birliği’ni tebrik ediyorum. Ayrıca yaz aylarında yoğunluk olduğu için buraya geçici 112 noktası kuruluyor. O bakımdan ambulans konusunda ek bir planlama yapmadık. Eczane konusunda ise duruma bakılıp ihtiyaç duyulursa Eczane Odası ile görüşme yapacağız.” şeklinde görüşlerini ifade etti.  

Gümrük Bölge Müdürü Müslüm YALÇIN; “Tabi her şeyin başı sağlıktır. Bugün burada hem gümrük çalışanlarımız için hem de giriş çıkış yapan insanların sağlığı için güzel bir adım atıldı. Bu fırsatı veren başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere, Edirne Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Kamu Hastaneler Birliği’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
161 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"