Kategoriler

Edirne Haberci

Yunanistan’ın Milli günü resepsiyonla kutlandı!

Çok sayıda davetli katıldı

194 yıl önce bağımsızlığını ilan eden ve son yıllarda bağımsızlık coşkusunu Edirne’de düzenlediği etkinliklerle kutlamaya çalışan Yunanistan’ın Edirne konsolosluğu düzenlediği bir resepsiyon ile adeta düşman çatlattı.

Yıllar öncesinden iki ülke insanı için yaşanan bürokratik engellerden dolayı bir araya gelemez denilen ve yıllar boyu süren savaşlar ve sonrasında esen soğuk rüzgarlardan dolayı ciddiyetini koruyan ilişkileri bir anda yumuşatmayı başaran iki ülke insanı artık geçmiş yıllardaki savaşların acısını unutarak geleceğe umutla bakıyorlar.

Yunanistan ve Türkiye arasında ki sıcak ilişkilerin her geçen gün iyiden iyiye artması,Türkiye’nin AB üyeliği için komşu ülke Yunanistan’ın desteğini arkasına alması ile başlayan ve son yıllarda Yunanistan’ın yaşadığı ekonomik krizden dolayı komşu komşunun külüne muhtaçtır sözünün hatırlanmasını sağlayan dostluk adeta diğer ülkeleri kıskandırıyor.

Göreve geldiği günden buyana her iki ülke insanının birbirleri ile olan münasebetlerini arttırmaya gayret gösteren ve vize konusunda gösterdiği esneklik ile sorumluluk sahası olan Edirne,Tekirdağ ve Kırklareli’nde yaşayan vatandaş ve iş adamlarının Yunanistan’a gidebilmeleri için her türlü kolaylığı gösteren konsolos Katerina Varvarigou düzenlediği Milli Gün resepsiyonu ile çok sayıda davetliyi bir araya getirmeyi başardı.

ETSO büyük salonda gerçekleşen ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı resepsiyona Vali Yardımcısı Ayhan Özkan,Bulgaristan Cumhuriyeti Edirne Başkonsolosu Lubomir Popov,İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ,Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt,Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda temsilci,oda ve borsa başkanları katıldı.

Şıklık ve zarafeti ile dikkat çeken bayan Varvarigou ve konsolosluk çalışanlarının gelen konukları kapıda karşılayarak tek tek ilgilenmesi dostluğun en somut göstergesi olarak geceye damgasını vurdu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
595 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
252 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1437 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
306 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"