Kategoriler

Edirne Haberci

Sürücüler ihtiyaçlarını Türk tarafında karşılıyor!

Tır sürücüleri dertli

Bulgaristan ve Türkiye kara taşımacılığı arasında yaşanan geçiş belgesi sıkıntısı devam ediyor.

Beş günden buyana devam eden sıkıntı sonrasında dozvolası olmayan çok sayıda tır sürücüsü araçları ile birlikte sınıra yakın noktalardaki konaklama tesislerinde bekliyorlar.

Bulgaristan’ın geçiş belgeleri konusunda yarattığı sıkıntı sonrasında başlayan kriz beş günden buyana çözülmeyi beklerken Türk veya Bulgar tarafının bu konuda geri adım atmadığı ifade ediliyor.

Sınırın her iki tarafında karayolu üzerinde kuyruk bulunmazken bekleme alanlarında yaklaşık 250 kadar tır aracının sürücüleri ile birlikte beklediği görülüyor.Bulgaristan tarafında bekleyen bazı tır sürücüleri ile Bulgaristan tarafındaki imkansızlıklardan dolayı ihtiyaçlarını gidermek üzere pasaportunu emanet etmek kaydı ile Türk tarafına gelerek burada ihtiyaçlarını karşılayarak tekrar Bulgar tarafına geçiş yapıyor.

Oluşması beklenen tır kuyruklarını aksine yolların boş olması dikkat çekerken, çok sayıda tır sürücüsünün Avrupa’ya malını sevk etmek için İpsala sınır kapısına giderek Yunanistan üzerinden Avrupa’ya geçtiği, dönüşü ise yine aynı güzergah üzerinde yaptığı biliniyor.

 Konu hakkında açıklama yapan Gümrüklerden sorumlu Vali Yardımcısı ve Kapıkule Mülki idare Amiri Nedim Özırmak ise yaşanan sorunun Bulgaristan’ın 125 bin adet geçiş belgesi taahhüdünde bulunmasına rağmen 5 bin adet geçiş belgesi vermesinden kaynaklı olduğunu ifade ederek “biz yapılan sözleşme gereğini yerine getiriyoruz.Bulgaristan Cumhuriyeti’nin 5 bin izin belgesi verdiği şeklinde bilgimiz var.Bunun üzerine Ulaştırma Bakanlığımız 30 Ocak tarihi itibari ile Bulgaristan tırların özel geçiş karnesi olmayan tırlarının giriş ve çıkışı olmayacağına dair bir emri söz konusu”dedi.

Tır sürücüleri ise Kapıkule sınır kapısı içerisinde bulunan dinlenme parkında ihtiyaçlarını gidererek sorunun çözülmesini bekliyorlar.

Sorunun ne zaman veya nasıl çözüleceği konusunda ise henüz net bir açıklama yok…

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
595 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
252 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1436 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
306 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
590 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"