Kategoriler

Edirne Haberci

Belediye kenti tarıyor!

Kent dijital mercek altında!

Türkiye'de 100'e yakın belediye tarafından kullanılan Kent Otomasyon Sistemi için geliştirilen 360 derece teknolojisi Edirne Belediyesinin de gündeminde.

Edirne belediyesine ait www.edirne.bel.tr adresinde bulunan kent rehberi linkinin alt yapısını oluşturan ve tamamlanması sonrasında yapılacak “tık”lama ile kenti 360 derecelik açılarda vatandaşın hizmetine sunacak belediye alt yapı için anlaştığı firmayı şehrin sokaklarında dolaştırmaya başladı.

360 derece görüntü alım teknolojisi sayesinde bir araç üzerine kurulu geniş açılı 8 adet kamera sayesinde kentin cadde ve sokaklarını tarayan firma, işlemlerini tamamladıktan sonra elde edilen görüntü ve verileri belediyenin internet veri tabanına aktaracak.Edinilen bilgiye göre araç üzerine monte edilmiş 8 kameralı özel sistem, araç 60 kilometre hızla yol alırken bile veri toplayabiliyor. Bu görüntüler 360 dereceli panoramik görüntülerden oluşuyor.Bu orta ölçekli bir ilin bin kilometrelik yol ağına ait verinin, en fazla bir haftalık çalışmayla tamamlanacağı anlamına geliyor. Klasik metotlara göre onlarca kat daha hızlı veri toplanabildiğini belirten yetkililer “bu sayede kentte kaçak yapılar başta olmak üzere imarda bulunan aksaklıklarında internet üzerinde anında kontrol edilebileceği anlamını taşıyor dediler.

360 dereceli kamera teknolojisi sayesinde binaların ruhsat bilgileri ile mevcut durumun ne kadar uyuştuğunun, binanın üzerindeki kapı numarası ile adres veritabanındaki kaydın aynı olup olmadığınında tespit edildiğini belirten yetkililer “Tam cepheden bakarak öncelikle bina fotoğrafını yakalar ve veritabanına aktarır. Bina yüksekliğini tam otomatik olarak bulabilir. Bakılan binanın en yüksek noktası tespit edilip kayıtlardaki bina yüksekliği ile karşılaştırılır bir uyuşmazlık olup olmadığına bakılır” dedi.

360 dereceli kamera teknolojisi ile ruhsat verilmiş ancak inşaatına henüz başlanmamış veya tamamlanmamış binaların da tespit edilebildiğini söyleyen görevliler “Tabela alanı yarı otomatik hesaplanabilir. Böylece her işyeri için ilan vergisi karşılaştırılması yapılarak kayıp ve kaçak tespiti otomatik olarak yapılabilir. Sokak boyunca her yapının veya yapı yoksa da parselin önünden, tam cepheden alınan fotoğraflar birleştirilerek, sokağın her iki yönü için sokak siluetleri otomatik üretilir'' dedi.

Sistem; sokaklar, dönüşler, yönler, trafik işaretleri, trafik çizgileri, şerit genişlikleri gibi tüm navigasyon verisinin toplanabilmesine de olanak tanıyor.

Aracın Edirne caddelerinde üzerinde bulunan dik bir boru ve buna bağlı uydu bağlantılı cihaz ve 8 adet kamera ile dolaştığını gören vatandaşlar sürekli olarak 155 polis ihbar hattını arayarak araç hakkında şikayette bulunarak ne olduğunu öğrenmeye çalıştılar.

Aracı gören vatandaşlar uzun süre ne olduğunu anlamak için mücadele verirken aracın bir sır gibi caddelerde dolaşmasının bilgisinin verilmemesini de belediyenin kabahati olarak yorumladılar.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
160 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"