Kategoriler

Edirne Haberci

Zıpkınkurt vize konusuna neşter vurdu!

İş adamlarına vize kolaylığı geliyor

 Göreve geldiği günden buyana komşu ülkelere yaptığı ziyaretlerin yanı sıra abu ülke yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde iş adamlarını daha rahat seyahat edebilmesi için mücadele veren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Bulgaristan’ın Haskovo kenti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına,uygulanan vize konusunda sitemde bulundu.
İşbirliklerini geliştirmek,yatırımcıyı komşu ülkelerdeki meslektaşları ile kaynaştırıp projeler üretmek adına girişimlerde bulunan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ikinci kapsamlı ziyaretini Haskovo şehri Ticaret ve Sanayi Odasına yaptı.Burada sıcak ve samimi bir havada karşılanan ETSO Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi vize konusuna parmak basarak iş adamlarının Bulgaristan’a gelebilmesi için önceki yıllara oranla uygulanan yumuşak vize politikasının son yıllarda uygulanmadığından dert yandı.
Yunanistan örbeğinden yola çıkan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt Bulgaristan’ın Edirne konsolosluğu tarafından son yıllarda uygulanan katı vize tutumunun büyük sıkıntı yarattığını ifade etti.
Verilen vizelerin kısa süreli olması ve yeni bir müracaatta uzun süre bekleme ve gereksiz evrak konusundan şikayetçi olan Zıpkınkurt bu konunun hassasiyetle giderilmesini talep ederek “bizler bu noktalara yatırım yapmayı düşünen iş adamları olarak böylesi basit vize uygulamalarına maruz kalınca sıkıntılar yaşıyoruz.Yunanistan bu sorunu konsolosu sayesinde aşmış durumda.İş damlarımıza ve halkımıza verilen vizeler uzun süreli ve prosedür gerektirmeyen süreçten ibaret”dedi.
Öte yandan Zıpkınkurt “bu görüşmeye gelen iş adamlarımızın hiç birisinde Bulgaristan vizesi yok.Hepsi Yunan konsolosluğunun verdiği schengen vize ile buradalar” deyince Haskovo Ticaret ve Sanayi odası başkanı Yanço Yançev “Bu bizim ayıbımız”dedi ve “Sanayicileri iki paket tuvalet kağıdı alıp sınırdan geçirenlerle bir tutmasınlar.” dedi.Yançev konuşmasının devamında “Edirneli işadamları vize konusunda mecburen bir aracı kuruma gidiyordu. Dışişleri Bakanlığı ile anlaşmaya vardık. Bundan sonra ETSO üyesi işadamlarına hem bir yıllık vize verilecek hem de işadamları vize alırken aracı bürolara gitmek zorunda kalmayacak. İşadamına vize konusunda zorluk çıkarmak bizim ayıbımız” dedi.
Yançev ve Zıpkınkurt daha sonra bir yıllık vize ve konsolosluğa doğrudan başvuruyu güvence altına alan bir çerçeve anlaşmayı imzaladılar.
ETSO heyeti, Haskovo Valiliği’ni de ziyaret etti. Zıpkınkurt ve beraberindekiler Haskovo Vali Vekili Kadir İsov’la bir süre görüştü. Türk kökenli olan İsov’un bir ara Türkçe konuşmaya başlaması dikkat çekti.Yapılan genel seçimler sonrasında Haskovo Valiliği görevine getirilen Kadir Isov tercümanı aracılığı ile Bulgarca konuşarak sorunları dinledi ve çözümü konusunda üzerine düşeni yapacağını kaydetti.
Vize konusunun burada da gündeme gelmesi ile yaşanan sıkıntıyı bildiklerini ve gereleni yapma noktasında Pazartesi günü gelecek olan Bulgaristan Başbakan yardımcısına konuyu ileteceklerini söyleyen Isov “biz burada yatırımcı görmek istiyoruz.Ancak bu vize konusu büyük sıkıntı ve iş adamlarına yönelik kolaylık yapılması için konuşacağız.Mutlak surette de çözüleceğine inanıyoruz”dedi.
Zıpkınkurt ise Yunanistan’ın bu konuda gerekli kolaylıkları gösterdiğine dikkat çekerek “bu yıl iki dini bayramda uzun süre tatil fırsatı oldu.Bu fırsatı lehine çeviren Yunanistan oldu.Kavala’ya 25 bin kişi gitti ve bu konuda Kavala Ticaret ve Sanayi odası başkanı tarafımıza teşekkürlerini iletti”dedi.
Verilen karşılıklı hediyelerin ardından heyet Haskovo’da düzenlenen gıda ve şarap festivaline  katıldı.Heyet daha sonra buradan ayrılarak Yambol kentine hareket etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"