Kategoriler

Edirne Haberci

Havada bulut, maaşları unut!

Müteahhit firma maaşları ödemiyor

Edirne’de bir süre önce yeniden düzenlenerek faaliyete geçen ve Edirne Belediyesi tarafından işletilmeye başlanılan araç park yerleri, işletmesi mağduriyetleri de beraberinde getirdi.

Edirne Belediyesinin birçok hizmet alımı işi başta olmak üzere, kilit taş ve benzeri işlerin yanında son olarak araç park yerlerine ilişkin yapılan ihaleyi de kazanan Bulut İnşaat San Tic.Aş.’nin belediye de çalışan yaklaşık 250 kişiyi mağdur ettiği ileri sürüldü.

Sürekli olarak hizmet alımı adı altında yapılan taşeronlukla işlerini yürütmeye çalışan Edirne Belediyesi sözleşme şartlarında “işçinin maaşı aksatmadan ödenir” ibaresi olmasına rağmen çalışan hizmet alımı gençleri 2 ayı aşkın bir süredir mağdur etmeye devam ediyor.

Araçların park yerlerinden ücret alan gençlerin çalıştığı firmanın 2 aydan buyana maaşları ödemediği ve 40 kadar çalışanı mağdur ettiği ileri sürülürken aynı mağduriyetin yine aynı firma tarafında yapılan su sayaçları okuma işinde de yaptığı ve burada çalışan personele de maaş ödemeği iddia edildi.

Söz konusu firmanın belediye bünyesinde hizmet alımı adı altında 250 kadar kişiyi çalıştırdığı ancak maaş ödemesi konusunda belediyeden aldığı parayı çalışanlara yansıtmakta gecikmeler yaşattığı ifade edildi.

Öte yandan firma üzerinden çalışan elamanların kira,aidat ve benzeri masraflarının olduğu ancak bunları ödeyemedikleri için bir çoğununun icra ile başlarının dertte olduğu belirtilirken işveren tarafından maaşlarında ödenmesi konusunda bir girişim yapmadığı,belediyenin de bu konuda ilgili firmayı uyararak çalışanın hakkını savunmadığı ifade edildi.

 

Yorumlar

kaan demir 11 Yıl Önce

nekadar düşüncesiz ne kadar vicdansız insansınız yahu adamlar başkanın oğlunu etso başkanı yapmak için harcıyorllar parayı kim takar taşaron işçiyi emekçiyi , araştırmadan soruşturmadan haber yapıyorsunuz ayıp çok ayıp :)

Daha Fazla Haber
Edirne
595 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1436 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
306 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
590 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"