Kategoriler

Edirne Haberci

ÖDP’liler suç duyurusunda bulunacaklar!

Dandinoğlu'na suç duyurusu!

Edirne Haber Gazetesi’nde 16.10.2012 Tarihinde yayınlanan ve gazetenin internet sitesinde www.edirnehaber.org/detay.php?id=24111 adresinde, ayrıca Edirne aktuel haber sitesinde //www.22haber.com/editor_detail.php?id=33003 halen yayınlanmakta olan Bora Dandinoğlu’na ait “Kadavra” başlıklı yazıda nefret, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu açıkça işlediğinden dolayı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
Dandinoğlu’nun yazısında göçmenler hakkında alenen ayrımcılık yaptığını ve ırkçı bir zihniyetle yaklaştığının belirtildiğini ifade eden ÖDP il başkanı Nevzat Çolak gönderdiği yazıda “Dandinoğlu yazısında ayrımcılık yapmakla yetinmemiş, göçmenlere alenen hakaret etmiş ve aşağılamıştır. Yazının başlığı “kadavra”dır. Yazıda göçmenler için “padişahın sol testisi” gibi bir küfür tabirini kullanmaktadır.Yazıda geçen kelimelerin tek tek ne ifade ettiğinden çok yazının bütününde ortaya çıkan cinsiyetçilik, ayrımcılık, ırkçılık, kin ve nefret dolu söylem önem taşımaktadır. Yazının suç unsurlarını taşıdığı çıplak gözle görülebilmektedir”denilerek bugüne kadar yapılan tüm iyi niyetli yaklaşımlara rağmen kişinin yazısının ilgili internet sitelerinden kaldırmadığı ve bu yüzden dolayı 19.11.2012 günü saat 10:00 da Cumhuriyet savcılığına gerek yazı gerekse şahsı için suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.
Bilindiği gibi Bora Dandinoğlu daha önceleride bir internet sitesindeki rumuzlu yorumundan dolayı yazarı açıkça ölümle tehdit etmiş ve ilgili mahmeke tarafından açılan davada hapis ve denetimin serbesliği konusunda içkili yerlere gitmeme cezasına çarptırılmış ceza onanması için ilgili ceza dairesine göndrilmişti.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
160 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
94 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
459 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"