Kategoriler

Edirne Haberci

96 saat var,24 saat yok!

4 günde bir su yok!

Edirne’de yaşanan su kesintileri bezdirmeye devam ediyor.Son günlerde giderek artan ve vatandaşı adeta çileden çıkartan su kesintileri için belediye ise her şeyin normal olduğunu şebekelerinin eski olduğunu söylemekle yetiniyor.
Son aylarda yeni yerleşim bölgesini besleyen ana isale hattının yaşanan yoğunluğu kaldıramamasından dolayı meydana gelen patlaklar vatandaşların uzun süre su sıkıntısı yaşamasına neden oluyor.Su sıkıntısı yaşanan bölgelerin başında Şükrüpaşa mahallesi, Fatih ve Koca Sinan mahalleleri geliyor.Su patlağının yaşandığı alana müdahalesini yapan belediye ekipleri yaklaşık 3-5 saat süren çalışma sonrasında suyun akışını sağlarken,Kıyıkta bulunan ana depoya suyun dolmasının zaman aldığı ve bu zaman sürecinde kentin belli bölgelerine 24 saate yakın su verilemediği ifade ediliyor.
Vatandaşlar “su sıkıntıları artık bezdirdi” derken belediyeyi bu konuda çözüm bulmaya davet etti. Özellikle ev kadınları belediye başkanı Hamdi Sedefçi’nin seçim kampanyalarında ev ev ziyaret ettiğini belirterek oy istediklerini ancak bu defasında oy istemeye gelinmesi durumunda gerekli tepkinin kendisine verileceğini belirttiler.Öte yandan suyun 4 günde bir kesildiğini ve bir çok ihtiyaçlarının yarım kaldığını ifade ettiler.
Belediye yetkilileri ile yaptığımız görüşmede su patlağının Ayşekadın semti ile Üniversite arasında kalan ana hatta meydana geldiğini arızanın onarıldığını, gece saatlerinde kesilen suyun akşam saatlerinde yani 15-16 saat sonra verildiğini belirttiler.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
160 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
249 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
94 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
459 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"