Kategoriler

Edirne Haberci

Bayramlık oldular!

Bayram seyran dinlemiyorlar!

Ülkelerindeki yaşanan sorunlardan dolayı bir umut için yasa dışı yollarla sınırlardan geçiş yapmak isteyen ve Avrupa’da daha iyi bir yaşamın hayalini süren yabancı uyruklu şahısların kaçış mücadelesi devam ediyor.
İnsan tacirlerinin hava koşulları ve ortama bakmaksızın para uğruna canlarını hiçe saydığı yabancılar bayramın ilk günü sabah saatlerinde Edirne otoban mevkiinde belirdiler.İstanbul’dan kamyon vasıtası ile geldikleri belirlenen yabancı uyruklu şahısların Otoban yolu üzerinde Edirne yakınlarında bir alana indirildikleri anlaşıldı.Yaşları 18-ila 20 arasında olan genç mültecilerin yol üzerinde yaya olarak gezdiğini fark eden Bölge Trafik ekipleri yaptıkları kimlik kontrolü sonrasında şahısların üzerinde kimlik ve pasaport olmadığını ve ilimiz sınırları içerisine gelişlerinin illegal olduğunu tespit ettiler.
11 kişi olan mültecilerin sayılarının fazla olabileceği düşüncesi ile bölgede arama başlatılırken mültecilerin Bulgaristan’a gitmeye çalıştıkları ve buradan Avrupa’ya geçerek çalışmak için bu yolu denedikleri anlaşıldı.
Sabahın ilk ışıklarında otoyol üzerinde giden şahısların Tunca nehri kenarında bulunan Kapalı cezaevi yakınlarına getirildikleri, kapalı cezaevini sınır devriye karakolu olarak gösterdikleri ve nehrin karşı kıyısının Bulgar sınırı olarak gösterildiği öğrenildi.
Polis bayram öncesinde insan tacirlerinin daha yoğun çalıştığını ancak emniyet ve jandarma güçlerinin kontrol noktalarında denetimlerini arttırdıklarını belirtti.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
595 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
252 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1437 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
306 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
590 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"