Kategoriler

Edirne Haberci

Siyasilerin işi ne?

Vakıfta siyaset mi var?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının mütevelli heyetinde bulunan bazı isimlerin siyasi kimliklerinin ön plana çıkması vakıfta siyaset yapıldığı sorusunu akıllara getirdi.
Edirne’de yaşayan yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşların tespiti ve ihtiyaçların belirlenen mütevelli heyetince karşılanmasının amaçlandığı vakıfta bulunan iki simin açık siyasi kimliklerinin olması Sosyal Yardımlaşma vakfında CHP nin siyasetinin ağırlık bastığını gösterdi.
İl Genel Meclisi üyeleri tarafından belirlenen kişilerden oluşan heyetin içinde bulunan iki ismin vakıfta siyaset yapıldığı söylentilerine ağırlık kazandırdığını söyleyen vatandaşlar yapılan uygulamanın yönetmeliğe aykırı olduğunu ve siyasi parti kimliğinin yan sıra aktif siyaset yapan kişilerin vakıf listesinde olmasının yanlış anlaşılmalara neden olduğunu belirttiler.
24 Ocak 2007 tarihli bakanlık yazısında da açıkça belirtilen “İl İlçe siyasi partilerinde yönetici konumunda olmayanlar vakıf yönetiminde yer alır” maddesinin CH pli bazı üyeler tarafından delindiğini belirten vatandaşlar adı geçen iki ismin siyasi kimlikleri olduğu ve vakıfta siyasi hareketler yaptıklarını iddia ettiler.
Çiğdem Gegeoğlu ve Ediz Ün isimli her ki CHP üyesinin aktif siyasi yaşamları olduğu ve gerekçesi ile vakıf yönetiminde yer almalarının doğru olmadığını belirten bazı isimler Çiğdem Gegeoğlu’nun CHP Kadın Kolları il başkanı olduğunu,Ediz Ün’ün ise CHP eski il yöneticisi ve şu anki CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın resmi danışmanı sıfatını taşıdığını belirttiler.
 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
595 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
252 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1437 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
306 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
590 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"