Kategoriler

Edirne Haberci

Yakışıyor mu?

Kim temizleyecek?

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi kontrolörlüğünde Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından onarımları gerçekleştirilen ve onarım sonrası dahada kötü bir hale bürünen tarihi taş köprüler eski halini aratır oldu.
Gerek kullanılan taşların kötü olması gerekse ortaya konan işçiliğin layığı ile yapılamamış olması yapılan denetimin ve kontrolörlüğünde istenen düzeyde yapılmadığı gösteriyor.Özellikle Meriç köprüsünün zemin taşları ile Tunca köprüsünün zemin taşlarının sürekli olarak patlaması araç sürücülerinin araç lastiklerinin zarar görmesine neden oluyor.
Bir başka sorunu ile de adeta utanç tablosu olarak gelen yerli ve yabancı turistlerin eleştirilerine maruz kalan Ekmekçizade Ahmet paşa köprüsü ve çevresi adeta kötü görüntüsü ile eleştirilerin hedefi haline gelmiş durumda.
Yapılan onarım ve tadilat sırasında köprüye alttan müdahale eden ve bu müdahale için nehrin akış yönünü değiştirerek nehre dolgu yapan müteahhit firmanın dolgu malzemesini almaması daralan Tunca nehrinde adacıkların hatta ormanların oluşmasına neden oldu.
DSİ yetkililerin aradan geçen zamana rağmen ise bu adacıklara müdahale etmemesi tepkilere neden oluyor. Meriç nehrinde adacık temizliğini keyfe keder yapan DSİ’nin aynı temizliği kentin turizmi ve görselliği açısından neden Tunca nehri üzerinde yapmadığı ise merak konusu oldu.
Vatandaşlar yetkili kurumların elinde olan bu konunun bu kadar geciktirilmesinin yakışmadığını ve anlamsız olduğunu belirterek “Edirne Valisi bu konuya el atmalı.Yoksa diğer ilgililerin yapacağı yok”diyerek gerekenin yapılmasını istediler.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
595 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
252 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1436 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
306 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
590 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"