Kategoriler

Edirne Haberci

Vali Sözer “Kırkpınar’a katılım yağlı güreşe verilen önemi gösterir”

Vali Sözer Ankara temaslarını değerlendirdi!

Edirne Valisi Gökhan Sözer Hafta sonu gerçekleşen Ankara ziyareti sonrasında yaptığı değerlendirmede bu yıl 651 ncisi yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası etkinliklerine Cumhurbaşkanı,Başbakan ve Bakanların yanı sıra siyasi parti genel başkanlarının da davet edildiğini belirtti.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi,Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker ile birlikte yapılan ziyaretler hakkında bilgi veren Vali Sözer bu yılki Kırkpınar’a Devlet protokolünün bir çoğunu davet ettiklerini ancak bunlardan sadece TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Gençlik ve spor Bakanı Suat Çelik’i birebir davet ettiklerini diğer devlet erkanını ise davetiye ile davet edebildiklerini kaydetti.
Vali Sözer Kırkpınar’ın bu yıl daha farklı olmasını arzuladıklarını ifade ederek bunun altında yatan en önemli sebebin Ata sporu yağlı güreşin Unesco Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası listesinde yer almasının yattığını belirtti.
Vali Sözer “Kırkpınar tüm yurtta ve Anadolu’da çok büyük bir öneme sahiptir.Herkes bu güreşleri izlemek üzere Edirne’ye gelir ve Edirne’de büyük bir şenlikle bu güreşlerin finali yapılır.”dedi.
Devlet büyüklerinin Kırkpınar’a katılması hem yağlı güreşlere hemde bizlere onur vermektedir diyen Vali Sözer “Kırkpınar’a olan katılım yağlı güreş sporuna verilen önemi ve değeri göstermektedir.Bazı Bakanlarımız ve Devlet büyüklerimiz güreşlere katılacaklarını belirttiler.Etkinlikler 2 Temmuz tarihi itibari ile başlayacaktır ve Türkiye’nin başpehlivanı seçmeleri 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde yapılacaktır”dedi
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
595 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
252 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1437 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
306 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"