Kategoriler

Edirne Haberci

Kahveli meclis!

Meclis Toplantısına Ak Parti İl Başkanı Kahve katıldı!

Edirne Belediyesinin Haziran ayı meclis toplantısına Ak Parti İl Başkanı Müjdat Kahve ve il başkan yardımcısı Aziz Akpınar’da katıldı.
Gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında kentte yıllardır eksikliği hissedilen Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi projelerini hayata geçirmek için düğmeye bastı…
Edirne Belediyesi’nin her ay gerçekleştirdiği Meclis Toplantılarının Haziran bileşimi bugün Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi başkanlığında yapıldı. 17’si gündem olmak üzere toplamda 22 maddenin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kente yapılacak ve yapılmakta olan projelerden bahsetti.
AKP İl Başkanı Avukat Müjdat Kahve ile Başkan Yardımcısı Aziz Akpınar’ın da bulunduğu toplantıda konuşan Hamdi Sedefçi, Edirne’de Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi projelerinin eksikliğinden yakınarak bu projeleri hayata geçireceklerin müjdesini verdi.
Tunca Nehri kenarındaki eski elektrik fabrikasını Kültür Merkezi yapmak istediklerini ancak Anıtlar Kurulu engeline takıldıklarını ifade eden Sedefçi, “Kurul sağ olsun bizi engellemeye devam ediyor! Biz de 75’inci Yıl İlköğretim Okulu arkasına 800 kişilik bir Kültür Merkezi yapacağız. Ayrıca suni göletin olduğu Barış Parkı yanına da Gençlik Merkezi ve Amfi Tiyatro yapacağız. Bu iki projenin bize yaklaşık maliyeti 6-7 milyon TL. Bu projeler için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan destek isteyeceğiz. Destek vermezlerse de biz kendimiz yapacağız” dedi.
Sedefçi, tarihi Meriç ve Tunca köprülerinden 3 tonun üzerinde araçların geçişinin yasak olması nedeniyle turist otobüslerinin mağdur olduğunu da anlatarak, “Daha önce kerestecilerin bulunduğu alanı geçici olarak otopark yapacağız. Turistler buraya gelerek otobüslerini park edecekler. Daha sonra turistleri trenle Karaağacı gezdirmeyi düşünüyoruz” dedi. Alternatif köprünün bir an önce yapılması gerektiğini ifade eden Sedefçi, “Köprülerimiz araç trafiğinden arındırmalıyız sadece yayalara açık olmalıdır. Kırkpınar’a davet için Başbakan ve diğer bakanlarla görüşmemizde kendilerine bu konuyu ileteceğiz” dedi.
Sedefçi ayrıca Kadın Lokali ve Karaağaç aydınlatması projelerinde sona geldiklerini, Selimiye Medyan Projesi için de UNESCO’dan onay beklediklerini kaydetti. Klarnet Festivali için kendilerine Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 100 bin TL destek geldiğini de belirten Sedefçi, “100 bin TL de kendimiz vererek festivali gerçekleştireceğiz” dedi.
Sedefçi, şuana kadar Süloğlu Barajı’ndan kentin içme suyunun temin edildiğini belirterek, “Bununla ilgili binlik boru hattı daha çekmeyi planlıyoruz. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü işbirliğinde bu hattı tamamlayarak kentimizin 100 yıllık su sorununu çözeceğiz. DSİ’ye yetki vereceğiz onlar yapacak bizde yapılan masrafı DSİ’ye 30 yıl vadeyle ödeyeceğiz” dedi.
Meclis toplantısında ayrıca Akademi Gençlik Spor Kulübü Moay-Thai (Thai Boks) Milli sporcularından, antrenör ve sporcu Ramazan Okumuş’a, Budo Kick Boks Dünya Şampiyonu ve aynı zamanda Antrenör Ahmet Yıldırım’a, 2012 Türkiye ve Avrupa Şampiyonu Gökçe Bora’ya Edirne’yi dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarıyla temsil ettiklerinden ötürü 5’i 1 yerde verilmesi kararlaştırıldı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
161 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"