Kategoriler

Edirne Haberci

Trakya Üniversitesi'nden sanal yolla KKKA uyarısı

Trakya Üniversitesi'nin (TÜ) internet sayfasında, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne (KKKA) karşı korunma yolları anlatılıyor.

Trakya Üniversitesi'nin (TÜ) internet sayfasında, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne (KKKA) karşı korunma yolları anlatılıyor.
Slayt şeklinde sunulan bilgilendirmede, KKKA'nın, insanlara genellikle kenelerle bulaşan, ateş, üşüme, titreme, kas ve baş ağrısı, yüzde kızarıklık, bulantı, kusma, ishal şikayetleriyle başlayarak ve kanamalarla ölüme kadar gidebilen bir hastalık olduğu belirtiliyor.
Hastalığın bahar aylarında başlayabileceği, haziran ve temmuz aylarında sık görülebileceği ifade edilen uyarıda, KKKA'nın, vücuda kene tutunması, yapışan kenelerin çıplak elle çıkarılması ya da ezilmesiyle bulaşabileceği anlatılıyor.
Ayrıca, bu hastalığa yakalananların tükürük ve kan gibi vücut sıvılarına temas etmekle, enfekte hayvanların kanları, vücut sıvıları ve dokularına korunmasız temasla bulaştığı vurgulanan bilgilendirmede, KKKA'nın kene tutunmasından 10 gün içinde belirtilerini gösterdiği ifade ediliyor.
Uyarılarda, korunma yolları olarak da şu bilgilere yer verildi:
''Tarlaya, piknik alanı gibi riskli alanlara giderken, vücutta açık yer kalmamasına özen gösterilmeli, kenelerin kolay fark edilmesi için açık renkli elbiseler giyilmeli, kırsal alandan, orman kenarından ve tarladan dönüşte mutlaka vücut ve elbiseler kontrol edilmeli kene olup olmadığı araştırılmalı, vücutta kene görülür asla çıplak elle çıkartılmamalı, eldiven, naylon poşet veya bez parçası ile tutularak ya da ince uçlu bir pense veya varsa kene çıkartma kartı ile ezilmeden çıkarılmalı, çıkartılamıyorsa en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı, vücuda tutunan kene ne kadar erken çıkartılırsa hastalığa yakalanma riski de o kadar azalır.''
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
600 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
165 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
254 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
97 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
663 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1440 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
307 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
592 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"