Kategoriler

Edirne Haberci

Köftenin adı da tadı da Sultanahmet!

Bu köfte yenir!

Türkiye’nin 120 noktasında şubesi olan ve yaklaşık 1 yılı aşkın süredir, bir asırlık lezzeti Edirnelilerle buluşturan Sultanahmet Köftecisi, işadamı Celal Baydar’ın işletmeciliğinde Margi Outlet’te yeniden hayat buldu.
Trakya’nın en büyük açık hava alışveriş merkezlerinden biri olan Magri Outlet Center’de faaliyet gösteren Sultanahmet Köftecisi el değiştirdi. Edirne’nin tanınan işadamlarından Celal Baydar, bundan böyle kalitesi tescillenmiş restoranın Edirne’deki işletmeciliğini yapacak.
Lezzetiyle büyük beğeni toplayan Sultanahmet Köftecisi’nin tanıtımı için dün bir basın toplantısı düzenleyen işadamı Celal Baydar, hijyenik koşullarda üretilen ve lezzetiyle damaklarda silinmeyen bir tat bırakan restoranın ürünlerini tanıttı. Ürünlerin en büyük özelliğinin ‘el değmeden hazırlanması’ ve ‘köftelerde yağ oranının düşük olması’ odluğunu kaydeden Baydar, şunları söyledi:
 “Bölgede rekabet oluşturmak istiyoruz. Bu rekabeti oluştururken en büyük farkımız yapılan Ar-Ge çalışmazlarımız olacak. Ayrıca, Edirne’mizin yöresel lezzeti olan tava ciğeri de, işletmemize dâhil ettik. 2 katlı mekânda aynı anda 140 müşterimize hizmet verebiliyoruz. Ciğer ve köfte çeşitlerinin yanı sıra restoranımızda salata barın yanı sıra içecek ve tatlı çeşitlerimiz de var.”
1911 yılında Dede Mehmet Seracettin Efendi, Doğu Türkistan’dan İstanbul’a göçüyor. 1920’ye kadar Devlet Matbaası’nda çalıştıktan sonra Sultanahmet’te kendine bir dükkân bulup köfte satmaya başlıyor. Adini Turan Köftecisi koyuyor ancak bu dönemde başlayan Turancılık olayları yüzünden pek tedirgin oluyor ve sonra dükkânın adını ‘Halk Köftecisi’ olarak değiştiriyor. Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta ise, 1966 yılında bugünkü yerinde ise başlıyor.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
160 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
248 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
94 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1431 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
459 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"