Kategoriler

Edirne Haberci

Muhalefet salgını var!

Muhalefetin meclise katılmaması salgın olarak yorumlandı!

Edirne Belediyesi Nisan ayı olağan Meclis toplantısı bugün Belediye Meclis salonunda yapıldı.
Yoklama ile başlayan Meclis gündeminde Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye muhalefet olan isimlerin olmaması ve mazeretleri nedeniyle katılmaması dikkat çekti.Muhalefetsiz bir meclis geçeceğini düşünen Başkan Sedefçi ve Belediye Meclis Üyesi Hakan İnci arasında geçen karşılıklı diyalog ise duyanları şaşırttı.Hakan İnci yoklamalar sonrasında “hastalandılar herhalde salgın var galiba” demesi ve başkan Sedefçi’nin alaycı bir şekilde durumu onaylaması esprilere neden oldu.
Muhalefetsiz bir meclis yapacağı düşüncesiyle gündem maddelerine geçen Sedefçi gündemi tek tek okuyarak görüşmeye açtı.
27 maddenin görüşüldüğü Mecliste maddeler oy birliği ile kabul edildi.
Sedefçi, minibüs fiyatlarına yapılması düşünülen zammın haksız yere eleştirildiğini, 2004 yılından 2010 yılına kadar minibüs ücretlerine hiç zam yapılmadığını belirtti.
Öğrencilerin, minibüs ücretlerine yapılan zammı haksız yere protesto ettiklerini ifade eden Sedefçi, ''2004'te motorin 1.58 kuruştu, şu anda 4 lirayı geçti. Yani 3 katı olmuş. Bizler hala minibüs fiyatlarını tartışıyoruz. Minibüsçülerde ekmek yiyecekler. Minibüs ücretlerine yapılacak zammı önümüzdeki meclis toplantısında görüşeceğiz'' dedi.
Sedefçi, mecliste aldıkları kararla geçen yıl şehit olan polis memuru Gökmen Şimşek'in adını oturduğu mahalleye vereceklerini belirtti.
Bu arada meclis toplantısının yapıldığı saatlerde bir grup öğrenci de Edirne Belediyesi önüne gelerek minibüs fiyatlarına yapılması düşünülen zammı protesto etti.
Meclis gündemi öncesinde grup olarak toplanan CHP li üyeler grupta bazı tartışmalar yaşadılar.Özellikle belediye meclis üyelerine gönderilen Meclis gündemini içeren bilgilerde 19 uncu madde başta olmak üzere bazı maddelerin meclis gündemine değişmiş olarak gelmesi dikkatlerden kaçmadı.Dubai gezisinin işaret edildiği 19 uncu maddede danışman sıfatı ile bir gazetecinin götürülmek istenmesi ve kararın grupta iptal edilmesi ise muhaliflerin zaferi ile sonuçlanmış olarak yorumlandı.
Yorumlar

Kerim YURK 12 Yıl Önce

gökhan kardeş 5 dakika delikanlı ol. o gazetci benim ve ben belediye olanakları ile değil, bakanlık davetlisi olarak gidiyorum ayrıca şahsıma harcırah talebim olmadığı gibi ben bir halk oyunları uzmanıyım. ekmek yediğin kaba etme ve doğruları yaz.bu gezide edirne belediyesinin 1 kuruşluk katkısı yok, sabır taşırma. önce öğren sonra yaz, bilgisi olmayanın fikri de olmaz.

Daha Fazla Haber
Edirne
597 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
164 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
253 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1437 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
307 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"