Kategoriler

Edirne Haberci

Bombacıların üçü tutuklandı!

Edirne'de terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 3'ü tutuklandı.

Edirne’de araç kundaklama, bir marketin önünde ses bombası patlatılması ve polis kantini önüne eylem amaçlı piknik tüpü düzeneği kurulmasını gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alınan 2’si Devrimci Karargah, 9’u PKK’nın şehir yapılanması KCK üyesi olduğu öne sürülen 11 üniversite öğrencisinden 3’ü tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevine konuldu. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Dün gece yarısına karar süren sorgularının ardından yasa dışı Devrimci Karargah örgüt üyesi olduğu öne sürülen Özge T. ile PKK’nın şehir yapılanması KCK örgüt üyesi olduğu öne sürülen Savaş Ç. ve Nevzat Y., çıkarıldıkları mahkeme tarafından 'silahlı terör örgütüne üye olmak ve suç işlemek için örgüt üyesi olmak' suçlarından tutuklanarak Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne konuldu.
Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyon sonucu gözaltına alınan KCK ve Devrimci Karargah üyesi olduğu iddia edilen Trakya Üniversitesi öğrencilerinin yargılanması, CMK 250’nci maddesi 1’nci fıkrasına göre İstanbul özel yetkili Ağır Ceza Mahkemelerince yapılacak. Edirne’de savcılık tarafından hazırlanacak iddianame 'örgütlü suçlar kapsamında' yer aldığı için, dava dosyası İstanbul’daki özel yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından görülecek.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
160 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"