Kategoriler

Edirne Haberci

Hedef 1 milyon ton!

Edirne'de gerçekleşecek olan lisanslı depoculuk ile tüm Türkiye'de yılda bir milyon ton ürün depolanabilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Yönetim Kurulu üyesi TOBB ve Edirne Ticaret Borası Başkanı Mustafa Yardımcı lisanslı depoculuk konusunda TOBB’un hedefinin yıllık 2 milyon ton olduğunu ancak bu yıl Edirne Borsasının hedefinin 1 milyon ton olduğunu belirtti.Kurulacak olan lisanslı depoculuk konusunda Edirne Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri, Meclis üyeleri ve Edirne Depoculuk AŞ. (EDİAS) ortaklarının yanı sıra tüccarların da katılımı ile bilgilenmek amaçlı Polatlı v e Konya borsalarını ziyaret eden  Mustafa Yardımcı ve beraberindekiler ilgililerden bilgi alarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 Önümüzdeki hafta temeli atılması planlanan Lisanslı Depoculuk öncesi Edirne Ticaret Borsası’na kayıtlı üreticiler Konya Tarım Fuarına da katılarak burada fikir alış verişinde bulundular.
Polatlı Ticaret Borsası ziyaretinde Buğday satışını da yerinde inceleyen Edirneli üreticiler, burada tesisler hakkında bilgi topladı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, misafirperverliklerinden ötürü Polatlı Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu ve yönetimine teşekkür etti.
Yardımcı müjdeyi verdi
Lisanslı depoculuğun tarımın geleceği olduğunu ifade eden Yardımcı, lisanslı depoculuk tesislerinin Edirne’de de yapılacağını müjdeledi. 2 hafta içinde borsa sahası içinde bir alana temel atacaklarını kaydeden Yardımcı, “Biz Türkiye’de bir ilki yapacağız. Borsa ve üyelerin öz kaynaklarıyla sermayesi 2 milyon TL olan bir şirket kurduk. Bu sermayesi önümüzdeki hafta yapacağımız genel kurulda 7,5 milyon TL’ye çıkaracağız. Temel atma öncesi, sistemin işleyişini görmek açısından üyelerimizden Konya Tarım Fuarı’na gitme talebi geldi. Biz de işi teknik geziye çevirdik. Konya’dan önce de Polatlı’ya uğradık. Hem borsalar arası diyalog kuruldu hem de üyeler arası işbirliği sağlandı” dedi.
Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu da Edirneli heyeti ağırlamaktan ötürü büyük mutluluk koyduğunu ifade ederek, “Borsamız 17 il ve 82 ilçeden hububat geliyor. Günlük 2 bin ila 2 bin 500 arası hububat alıyoruz. Hasat zamanı 10 bin tona ulaşıyor. Edirne ile birlikte el ele verip bölge borsacılığından uluslar arası borsacılığına geçmek için çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Edirneli üreticiler bugün de Konya Tarım Fuarı’nı ziyaret edecek.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
598 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
165 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
253 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
97 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
663 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1438 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
307 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"