banner78
banner12

Göreve geldiği günden buyana meydanı boş bulduğu için atıp-tutan ve etkin bir muhalefet olmadığı için adeta göz boyama hamlelerini sıklaştıran Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a nihayet azda olsa etkin bir muhalefet yapılmaya başlandı.

Yerel seçimlere 7-8 ay kala diğer aday olacak partililerini hiçe sayan ve genel merkezin olurunu bile almadan “ben adayım” diyerek sözde demokrasi olan partide demokrasiden uzaklaşan Recep Gürkan son günlerde yaptığı göz boyama hamleleri ile seçmene oynuyor ama nafile…

Meydanı boş bırakan AK Partililer ve MHP’lilerin nedense belediyeye dönük bir eleştirisi yokken, son günlerde Ak Parti İl Başkanı Belgin İba’nın sesinin yükselmesi aday olduğu söylemlerini artmasına neden oldu.

Evet; Belgin İba eğer bir değişiklik olmaz ve AK Parti genel merkezi bir hata yapmazsa kesin aday diyebiliriz. Zaten AK Parti’nin bu ismin dışında bir başka isimle yerel seçimden zaferle çıkmasını da kimse beklemiyor. İl Başkanlığı görevini başarı ile yürüten ve kadın olmasından dolayı Edirnelilerin kalbinde oldukça önemli bir yeri olan ve karşılığı bulunan Belgin İba bugüne kadar sayısız davete icabet etmiş, ayrım gözetmeksizin bir çok faaliyette yer almış, yaptığı işlerden hiçbir karşılık beklememiş, geçmiş dönemde ki gibi menfaat temin edenlerden ziyade menfaat temin etmemiş, kul hakkı yememiş, olacak bir iş varsa olması için çabalamış, olmayacak bir iş için ise kimseye umut vermemiş ve dahası genel politikada yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen Edirne gibi bir kentte kimseden olumsuz bir söz duymamış bir isim.

Son açıklamalarına bakacak olursak ve bundan sonrakileri göz önünde bulundurursak, AK Parti iyi bir muhalefetle Recep Gürkan’ı bayağı iyi sallayacak gibi.

Edirne yıllardır CHP’li belediyecilik ile bir arpa boyu yol alamamış, bahaneleri arkasına sığınarak iktidarın CHP’ye haksızlık ettiği yalanlarının arkasına sığınmış ve dahası beceriksiz yönetimini hükümetin ilgisizliğine yüklemişti. Tüm bu yaşanan olumsuzluklar Edirne’de artık seçmenin iktidara yakınlaşmasına neden olmuş ama bu yakınlaşma AK Parti seviciliğinden değil “ceketi koysak alırız” düşüncesinde olan CHP’li belediyeciliğe ders vermek, burnunu yere sürtmek içindir.

Belki seçmen Ak parti’ye oy vermeyecek ama Belgin İba gibi bir isimde buluşabilecek gibi duruyor. Geçen seçimlerde çok sayıda AK Partilinin kendi adayına oy vermemesine rağmen eğer fark kapatılırsa ve CHP’li Recep Gürkan’ın Edirne’ye verdiği zarar göz önünde bulundurularak İYİ Parti faktörü ve adayı da güçlü olursa seçim CHP’nin lehine değil aleyhine olacaktır. Sokakta kimle konuştuysak, kime sorduysak, “Recep Gürkan aday olmasında kim olursa olsun” diyen çok sayıda insan var ve “Belgin İba aday olursa tepkimizi ortaya koymak için oyumuz kendisine” diyen bir o kadarda seçmen var. Yani bu seçim göz boyayarak, ceketi koyarak kazanılacak bir seçim gibi görünmüyor. Bu millet öyle bir derse verecek ki; ne kırmızı kazak, nede pos bıyık kazanım sağlayacak…

Hatta genel merkezde, genel başkana karşı hamle içinde olan ve İmam’ın kayığında olanları da, Portreyi verenleri de eğer adamsa Kılıçdaroğlu’da unutmayacak!

Burada derdim AK parti’yi palazlandırmak, CHP’yi karalamak değil. Amacım, bu kentte Recep Gürkan’a “yeter artık” diyen veya diyemeyenlerin sesi olmak. AK Parti içinde bu güne kadar laf olsun beri gelsin şeklinde muhalefet edenlere de çok şahitlik ettim. Hatta Başkan’ı arayıp “sana basın açıklamamda biraz çakacağım. Yanlış anlama başkan” diyenleri de iyi biliyorum…

İYİ parti’nin ise iyi bir adayla seçmenin gönlünde yer edinmesi muhtemel. Lakin bu aralar içlerinde yaşanan ufak sıkıntılar, parti içi muhalefet sesleri ve o ilk kurulduğu günkü rüzgardan uzak olmaları ve toparlanamamaları seçmemin de aklında deli sorular oluşmasına neden oluyor.

Bu saatten sonra ok yaydan çıkmış, mızrakta çuvala sığmamıştır. Zaman her şeye gebe. Şimdi şirin muhalefet olursa bilin ki; karşılıklı araşmalar olmuş ve aba altından sopalar gösterilmiş ve erken öten horozun başının kesilmesi gündeme gelmiştir.

AK Parti’nin de kendi içinde olan muhalefeti, İba ile Aksal’ın arasının limoni olması, Merkez İlçe’nin ve Kadın Kollarının Aksal’a yakın olması ve il’den uzaklaşması, il içinde bazı kişilerin sessiz kalması, gençlik kollarının istifası falan filan derken parti içi zarar hat safhaya gelmiştir. Bu saatten sonra böyle devam ederlerse kazanılacak seçimi kaybeder, birilerinin ekmeğine bal sürerler. CHP’de kendini toplamaz, seçmeni ve partililerini dinlemez ise “kalem” diye nitelendirdiği Edirne’ye veda eder genel merkeze de bedelini öder…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 8 ay önce

Evet gökhan bey inşAllah yazdığınız gibi olur artık CHP tekelleşmesi son bulacak ve Edirne hak ettiği değere hizmete belgin hanım ile ulaşacak ne demişti uzun köprü belediye başkanı Özlem becan Edirneyi mafyadan temizlizleme vakti geldi değişim gerek dedi bunu dile getiren bir CHP belediye başkanı yani kendi içlerinden biri varın ötesini düşünün kendilerinin kendisine tahammüllü kalmadı değişim Edirne için hayırlı olacak