banner78
banner25

Ziyaretler meyvelerini veriyor!
Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticari ilişkileri daha da geliştirmek için Edirne'ye bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Dimitris Simeonidis ve Alpha Consultans Danışmanlık şirketi sahibi Klevulos Aleksiadi Edirne Ticaret  ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
Heyet,ziyaret esnasında ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Meclis Başkan Yardımcısı Çetin Kürkçü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cavit Duvan ile görüştü.

Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası hakkında bilgi veren Başkan Dimitris Simeonidis, üyelerinin Türkiye’nin potansiyelini yakından görmek konusunda oldukça istekli olduklarını dile getirerek, Türkiye ile Yunanistan'ın yatırım ve ticaret açısından iki önemli partner olduğunu, bunu çok iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Otelcilik- turizm, enerji ve lojistik ile ilgili forum düzenlemek istediklerini söyleyen Başkan Simeonidis, üyeleri arasında Edirne ve bölge işadamları ile işbirliği  ve bölgede yatırım yapmak isteyen üyelerinin olduğunu söyleyerek, AB programlarından birlikte yararlanılabileceğini sözlerine ekledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan ile ticarette önemli adımlar atılmasından yana olduklarını söyleyerek: “Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak yurt dışı işbirliği ve yatırım fırsatlarını araştırıyoruz. Bu fırsatları üyelerimizle paylaşarak işbirliği fırsatlarını yakalamalarını sağlıyoruz” dedi. Bölgesel işbirliğini önemsediklerini de söyleyen Zıpkınkurt, birlikte yapılacak çalışmalarla iki ülke  iş adamlarının ticari bağlarının kuvvetlendireceğini sözlerine ekledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30