banner78
banner25

Zıpkınkurt

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt göreve geldikleri günden buyana yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası yönetim katında bulunan toplantı odasında basın ile bir araya gelen ve soruları yanıtlayan Recep Zıpkınkurt , Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Başkan yardımcısı Cavit Duvan ile Çetin Kürkçü’nünde katılımıyla görev süresini değerlendirdi.

Düzenlenen basın toplantısında daha önce üyelerinden para toplayan ancak hiçbir şekilde sorunlarına eğilmeyen yönetimlerin iş başında olduğunu vurgu yapan Zıpkınkurt “biz göreve geldiğimi günden buyana hizmet için çalışıyoruz”dedi.

Kentin ekonomisine karşı sorumlulukları olduğunu ve iş, sanayi ve yatırımlar konusunda gerekli alt yapıları hazırladıklarını belirten ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ ve Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ile uyum içinde çalıştıklarını kaydetti.Zıpkınkurt “Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile birlikte bir protokol yaptık. Ticaret Bakanlığına verdiğimiz teminat ile bundan böyle ülkemize araç bakım, tamir ve onarım gibi işler için gelen turistler gümrük mevzuatına takılmadan araçları ile ilgili he türlü işlemi yasal olarak yaptırabilecekler”dedi.

Son bir ay içinde yurt dışında bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları ile yaptıkları görüşmelerin başında gelen en önemli konunun iş adamlarına uygulanan vize zorlukları olduğunu aktaran Zıpkınkurt bu sorunun iki ülke arasında ki oda başkanlarının görüşmeleriyle çözüm aşamasına geldiğini ve bundan böyle iş adamlarına yönelik katı vize tutumunda ciddi bir yumuşama gözleneceğini ifade etti.Yapılan yurt dışı gezilerinin önemli ölçüde katkıları olduğunu gördüklerinide belirten Zıpkınkurt “bunun en somut örneği iş adamlarımıza yönelik vize uygulamasındaki taleplerimiz oldu.Haskovo ticaret odası başkanı başta olmak üzere,Yambol,Stara Zagora,Burgas ve Filibe (Plovdiv) oda başkanlarına, Belediye Başkanlarına ve Valilere ilettik.Bulgaristan’ın Dış İşleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısına bu konu iletilmiş ve vize politikalarında bir yumuşama olacağının müjdesi bana verildi.Haskovo ticaret odası başkanı beni arayarak bana bilgi verdi”dedi.

Yurt dışı temaslarında turizm konusuna ağırlık verdiklerini de belirten başkan Zıpkınkurt yaptıkları görüşmelerde karşılıklı iş birliklerine açık olduklarını belirterek “bizlerin orada camileri,köprüleri,eserleri var.Onların ise burada kiliseleri var.Biz sizlerin eserlerinizi onararak onları turizme kazandırıyoruz.Sizde bizlerin eserlerini onarın onları turizme kazandırın ülkenize çok sayıda turist gelsin”dediğini aktardı.

 "Ceplerine güveneceklerse bu işlere çıkacaklar”

Yoğun olarak çalıştıklarını ve asıl görevlerinin üyelerine hizmet olduğunun vurgusunu defalarca yapan Recep Zıpkınkurt önceki akşam yerel bir televizyon kanalında yayınlanan bir programda kendilerine sitem edildiğini ve bu sitemin kendisini üzdüğünü belirterek “Edirne Ticaret ve Sanayi Odasının görevi spor kulüplerini finanse etmek değildir.Edirne'nin sosyal hayatından kopamayız, elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz, arkadaşlar mutlu olur, olmaz bizim sorunumuz değil. Tabi üzüldüm, az veren candan, çok veren maldan verirmiş. Geçtiğimiz dönemde spor kulübü yöneticiliği de yaptık. Spor kulübe de yönettik, ama bu işler gönüllülük ister, bu işler ağalık ister, başkalarının cebine güvenip aday olmayacak hiç kimse.Çıkacak kendi cebinden yada yönetimden spor kulüplerini finanse edecek. Spor kulübü başkanlığı gönüllülük ve ağalık ister. Arkadaşlarıma buradan seslenmek istiyorum ceplerine güvenirlerse bu işlere girecekler. Yoksa sivil toplum kuruluşlarına ya da birkaç iş adamına yüklenerek bu işler yürümez. Akıllarına başlarına alsınlar”dedi.

 

 

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30