banner78
banner25

Zıpkınkurt Bulgaristan Başbakanı ile görüştü!
 ETSO heyeti, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki Transit Geçiş Belgesi (Doz Vola) sorunu nedeniyle TIR'ların sınır kapılarında  yaşadığı sıkıntıları yetkili mercilerce görüşmek üzere  Bulgaristan'a gitti.

 

            Türkiye ve Bulgaristan arasında yaşanan "geçiş bilgesi" sorunun çözüme kavuşturulması için Bulgaristan Haskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yancho Yanev ile  temaslarda bulunan ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Bulgaristan TSO Başkanı Yanev'in organizasyonuyla Bulgaristan Başbakanı  Plamen Oresharski ile bir araya gelerek görüşme yaptı.

            Edirne Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin ve sanayicilerin sorunlarıyla  birebir ilgilenerek her platformda dile getiren ve  çözümü noktasında gerekli girişimlerde bulunan ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Bulgaristan Haskova kentinde Bulgaristan Başbakanı Plamen Oresharski ile biraraya  gelerek sınır kapılarında yaşanan Tır geçişleriyle ile ilgili sorunu görüştü.  

            Zıpkınkurt, Başbakan  Oresharski ile görüşme esnasında işadamlarının vize     sorunlarını da dile getirdi. Edirneli işadamlarının Bulgaristan'da yatırımlarını arttırmak, ticari ve ekonomik işbirliklerini daha ileriye taşımak istediklerini söyleyen                               Zıpkınkurt: “İşadamlarının önündeki engeller her iki tarafın karşılıklı atacağı adımlarla çözüme kavuşacaktır” dedi. Başbakan Plamen Oresharski, ETSO Başkanı Zıpkınkurt'u yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Sofya' ya davet etti.

             Zıpkınkurt, Başbakan  Plamen Oresharski'ye Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak Nisan ayında yapılması planlanan Bulgaristan  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının davet edileceği toplantı hakkında bilgi vererek, “Sizleri de aramızda görmekten ve Edirne'mizde ağırlamaktan memnuniyet  duyacağız” dedi.

            Edirne Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Bulgaristan da  bulunulan temaslar kapsamında  Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynev ve Bulgaristan Odalar Birliği Başkanı Tsvetan Simeonov ile görüşmelerde bulundu. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30