banner78
banner25

Zanlılar adliye'de

Edirne'de bir eve tabancayla ateş edip, ardından kendisini yakalamak isteyen 2 polisi de silahla yaralayarak kaçan saldırganın saklandığı eve operasyon yapan ekibin başında bulunan Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezih Turan’ın da kalp krizi geçirerek şehit olmasına neden olan olayın failleri Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildiler.

Edinilen bilgiye göre Özgür Ç. isimli şahıs Taşköprü sokak üzerinde bulunan bir eve gece geç saatte gelerek dışarıdan ateş açtı.Mahalle sakinlerinin 155 polis hattını arayarak silah sesi duyulduğunu ihbar etmesi ile olay yerine gelen polis ekipleri Özgür Ç. isimli şahsın kendilerine ateş etmesine engel olamayarak biri diz bölgesi bir diğeri ise kalçasına isabet eden mermi sonrasında yaralanarak hastaneye kaldırıldılar.Olay yerinden kaçmayı başaran zanlı Özgür Ç. ve yanında bulunan arkadaşı Halil S. kaçarak kız arkadaşları oldukları iddia edilen S.İ’nin evine saklandılar.Polisin adres tespiti ile sabah saatlerinde eve baskın düzenleyen ve baskın sırasında ekiplerin başında bulunan Asayiş Şube’den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezih Turan kısa süren kovalamaca sonunda kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Olay sonrası yakalanan 3 kişi emniyette yapılan sorgulamanın ardından önce sağlık kontrolünden geçirildiler sonrasında ise haklarında hazırlanan evraklar ile Edirne Adliyesine sevk edildiler.Sevk sırasında görüntü alan gazetecilere hakaret eden 3 şahıs savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildiler.Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından Özgür Ç. ve yanında bulunan Halil S. isimli şahıs tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevine gönderildi.Kendilerine yardım ve yataklık eden kız arakadaşları S.İ ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Emniyetteki ifadelerinde uyuşturucu maddenin etkisinde oldukları gerekçesi ile polise ateş ettiklerini ve olay yerinden kaçarak kız arkadaşlarının evine saklandıklarını belirten Özgür Ç. ve Halil S. polisin sabah yaptığı operasyonla gözaltına alınmıştı. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30