banner78
banner25

Zam gerdi!
Edirne Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısına yine ulaşım zammı damgasını vurdu.Yapılacak olan zamma ilişkin gündem dışı görüşme talebi gelince Meclis bir anda gerildi ve Ak Partili üyelerin zam önerisi Meclisten bir anda geçirverdi.Zam sonrası toplantıyı izleyen bazı vatandaşlar zammı onaylayan Belediye Meclis Üyelerini protesto ettiler ve tartışma yaşandı.
Edirne Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi başkanlığında gerçekleştirildi. 16’sı gündem toplam 23 maddenin görüşülüp karara bağlandığı toplantının sonunda tartışmalar yaşandı. Zammı alkışlarla protesto eden vatandaşlar, zammı onaylayan Belediye Meclis Üyeleri’ne tepki gösterirken Başkan Hamdi Sedefçi, “Ben çok meraklı değilim zam yapmaya ama bir de işin gerçeği var” dedi.
Aralarında Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı AKP’li Serkan Oltandiken’in de bulunduğu 5 Belediye Meclis Üyesi, şehir içi ulaşım zammını öngören önergeyi meclise sundu. Mecliste gündem dışı olarak görüşülen madde birtakım tartışmalara yol açtı. Oylama öncesi konuşan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, önergenin Ocak ayındaki toplantıda görüşülüp karara bağlanacağını ancak AKP grubunun tutumu yüzünden Şubat ayına ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi. AKP Grubu’nun geçen ay siyaset yaptığını ifade eden Sedefçi, “Ben bu zam önergesini AKP Grubu’ndan gelmediği takdirde görüşmeyeceğimi söylemiştim. Ben de meraklı değilim zam yapmaya ama bir de işin gerçeği var” dedi.
ETUS) Başkanı AKP’li Belediye Meclis Üyesi Serkan Oltandiken ise sürecinin iğne ucuna bağlı olduğunu belirterek, “Eskisi gibi bireyselliğin yerine kurumsallaşmanın yaşandığı bir süreçteyiz. Cuma günü itibariyle Karaağaç minibüsçülerinin tamamı sisteme giriş evraklarını verdi. Uzlaşı sağlandı. Şu an sistemdeki minibüs sayımız 201. Sistem güçlenerek devam ediyor. Birtakım aksaklıklar var. Şirketleşmenin getirdiği düzenin sıkıntılarını yaşıyoruz. İki haftadır hiçbir ortağın hesabına para yatıramadık. Maddi anlamda sıkıntılar var” dedi.
Oltandiken ayrıca minibüsçü esnafının tep tip kıyafete geçmesini öngören önergeyi de önümüzdeki aya yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Oltandiken’in konuşmasın ardından oylamaya geçildi. 5 CHP’li Meclis Üyesi’nin ret oyu vermesine rağmen oyçokluğu ile kabul edilen zam önergesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Meclisi izleyen bir grup vatandaş, zam kararını alkışlarla protesto ederken vatandaşlar, zammı onaylayan Belediye Meclis Üyelerine de tepki gösterdi. Meclisteki gerginlik, belediye güvenlik personelinin araya girmesiyle son buldu.
Alınan karar gereği 1 TL olan kartlı biniş öğrenci fiyatı 1,15 TL; 1,50 TL olan kartlı biniş sivil fiyatı ise 1,65 TL oldu. 2 TL olan nakit biniş fiyatı ise alınan karar gereği 3 TL’ye yükseldi.
Zam bazı hatlara uygulanacak olsada önümüzdeki mecliste yeni bir zammın tüm hatlara uygulanacak olamsı daha şimdiden gözlerin gelecek meclise çevrilmesine neden oldu
.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30