banner137
banner25

Zafer Zıpkınkurt'un
Zafer Zıpkınkurt’un…
Çekişmeli geçeceği günler öncesinde belli olan Edirne Ticaret ve sanayi Odası seçimlerini Recep Zıpkınkurt kazandı.
32 kişiden oluşan meclisin seçilmesinin ardından gözlerin yönetim kurulu başkanlığına çevrildiği Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında bugün yapılan seçimlerde üç aday kıyasıya yarıştı.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin oğlu Hakan Sedefçi’nin beklenen bir sürpriz yaparak gruptan çıkartılması ve ardından yönetim kurulu başkanlığına kadar aday gösterilmesi ile başlayan süreçte oy kullanacak olan kişilere özelikle müteahhit gruplara yapılan baskılar seçimlerde büyük sıkıntı yaratırken, baskılara boyun eğmeyen kişilerin iradeleri sayesinde seçim istenen seviyede seyretti.
CHP Kadın Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları başkanının açık bir şekilde CHP grubunu da alarak seçimlere müdahil olması ise dikkatlerden kaçmadı.Oy kullanma işleminin sabah başlaması ile üyeler sandıklara gelerek oylarını kullandılar.Saat 17:00 da oy verme işleminin sonlanması ile açılan sandıklarda sayıma başlayan görevliler, Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Ümit Mıhlayanlar’a 4, Hakan Sedefçi’ye 13 ve Recep Zıpkınkurt’a 15 oy çıktığını belirledi.
Oy sayımı sırasında çok sayıda üyenin listeler üzerinde oynadığı ve bazı isimleri çizerek yerine yeni isimleri ilave ettiği görüldü.
Yapılan sayım sonrasında ETSO’nun yeni başkanı Çağlar Şirketler Grubunun sahibi Recep Zıpkınkurt olurken Tuncay Aytin 20 oy,Cavit Duvan 18 oy,Erdoğan Yürük 18 oy, Faruk Demir 18 oy, Emre Ray 17, Kadir İriş 15 oy, Ahmet Özalp 15 oy, Mehmet İlktan ise 12 oy alarak yönetime girmeye hak kazandılar.
Öte yandan Meclis Başkanlığı için Çarşamba günü toplantı yapılacağı ve 32 kişiden oluşan meclisin Meclis başkanı başta olmak üzere 2 yardımcı ve bir katip üyeyi seçeceği belirtildi.
 
İtiraz yolunu açtı!
 
Gruplardan çıkma mücadelesi sırasında kendisine haksızlık yapıldığı gerekçesi ile itiraz eden ve yapılan yeni sayım ile grubundan çıkmayı başaran Zıpkınkurt bugün ETSO’nun yeni başkanı oldu.Kazandığı zaferi yılların birikimi olarak yorumlayan Zıpkınkurt “herkese teşekkür ediyorum.Seçimlerde ciddi bir mücadele yaptık ve Edirne kazandı.Edirne için değişim başlayacak bundan sonra.Umuyorum ki Edirne deki bütün kurumlarla kol kola iyi şeylere imza atacağımızı düşünüyorum”dedi.
ETSO eski başkanı Cemil Güler ise arkadaşlarının Edirne için iyi şeyler yapacağına inandığını belirterek “demokratik bir seçim oldu.İnşallah daha güzel işler yapacaklarına inanıyorum”dedi.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30