banner137
banner25

Yunan botu tacizine pişman oldu!

Edirne'nin Enez İlçesi Limanı'ndan avlanmaya çıkan balıkçılar, uluslararası sulardaki Zürafa Kayalıkları yakınlarında avlanırken, her zaman olduğu gibi yine Yunan Sahil Güvenlik botlarının tacizine uğradılar.

Zürafa Kayalıkları olarak bilinen alanda 15 dakika süre ile devam eden taciz Türk kara sularında Cumartesi günü meydana geldi.Yunan Sahil Güvenlik ekibinin Türk kara suları içerisinde avlanan Türk balıkçıların yakınana kadar gelmesi ve kara suları sınırını ihlal etmesi kısa süre içinde olayı fark eden Türk Sahil Güvenlik botunu harekete geçirdi.Enez Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 308 botu kısa süre içinde Semadirek adası açıklarında bulunan Zürafa kayalıkları mevkiine gelerek burada 15 dakika süre ile Yunan botunu uzaklaştırmak için etrafından ve yakınında çeşitli manevralar yaptı.Yunan botunun ısrarlara rağmen uzaklaşır gibi yaparak tekrar Türk kara suları içine girmesi ise dikkat çekti.

Yunan botunun balıkçıların üzerine doğru gelmesi esnasında ise

Türk Sahil Güvenlik botunun yaptığı manevra görülmeye değerdi.Yaptığı manevralarla adeta Yunan botunu dalgalarla döven ve dalgalar arasında kalmasına sağlayan Türk Sahil Güvenlik botunun bu başarısı çevrede bulunan Türk Balıkçıları tarafından an ve an görüntülendi.Yaşanan it dalaşı sonrasında Yunan boyu kısa sürede uzaklaşarak Yunan kara sularında sorumluluk sahsına ilerledi.

Türk-Yunan kara sularında bu tür dalaşların sürekli olarak yaşandığı,yaşanmaması için ise Türk yetkililerin Yunanlı meslektaşları ile yapılan toplantılarda konuyu gündeme getirdiği biliniyor. 




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30