banner137
banner25

Yörük “sen kalkmasını istersen ben ona da engel olurum”

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, düzenlediği basın toplantısında görevde olduğu 17 aylık süreyi değerlendirdi.

Uzun bir zamandan bu yana basın ile bir araya gelmediği için gazetecilerin yoğun ilgisine maruz kalan Rektör Prf.Dr. Yener Yörük üniversitenin ve Tıp Fakültesi hastanesinin durumu hakkında ve bugün geldikler, nokta hakkında bilgiler verdi.

Göreve geldikleri günden buyana tasarrufu elden bırakmadıklarını söyleyen Rektör Yörük yaptıkları basit kısıtlamalarla 3 milyon TL lik bir tasarruf elde ettiklerini kaydetti.

Hastanenin içinde bulunduğu durumu değerlendiren Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr. Yener Yörük 2010 yılı sonrasında borç yapılandırması sonrasında hastanenin kamuya 50 milyon TL civarında bir borcu olduğunu belirterek “Tüm Türkiye'de olduğu gibi bizimde borcumuz var. 50 milyon civarlarında bir şey var. Bunu karşılama oranımız kötü değil. Bu genel, yapısal bir sorun”şeklinde konuştu.

Hastanenin Balkanlar’a hitap eden bir hastane olduğunu ve çok değişik bölgelerden hastaların geldiğini belirten Rektör Yörük “biz ağır hastaları alıyoruz. Yoğun bakımda hasta yattığı zaman bize zarar yazıyor. Peki; onun fişini çekip öldürelim mi? Biz kamu hizmeti yapıyoruz. Borç kamunun borcudur. Borç Trakya Üniversitesinin borcu değildir. Bize her yatış, her beyin ameliyatı zarar yazıyor ama biz sağlık hizmetini kamu adına fedakar bir şekilde yapıyoruz”dedi.

Sağlık hizmetinin fedakarlık isteyen bir iş olduğunu hatırlatan Rektör Yörük “7 gün 24 saat hakikatten fedakarlık gerektiren bir iş. Artı modern sağlık hizmeti masraflı bir iş. Bugün Yunanistan'da verilmeyen bir hizmeti veriyoruz. Selanik'te pet cihazı yok ta Atina'ya gitmeniz gerekiyor. Kanser taraması bunların hepsini yapıyoruz. Yurtdışından gelenler olursa alıyoruz. Yani şunu vurgulamak istiyorum, acil olsun, ciddi ameliyatlarda olsun, üniversitemiz hastanesi çok büyük hizmetler yapmaktadır. Borcumuz var, diğer üniversitelerde olduğu gibi bunun birçok sebepleri var sistemden kaynaklanan borçlar. Bu ülkenin sorunu borcumuz kamusal bir borç diye düşünüyoruz. Ameliyat yaptığız zaman zarar yazıyorsunuz bir ameliyat yaptığınız da 400 TL veriyor size SGK, biz 100 TL alıyoruz. Bugün yoğum bakımda yatan hastanın ilacını tek tek devlet ödüyordu. Bugün bunu ödemiyor, Devlet biz bu hasta için 10 bin TL'lik ilaç harcıyoruz. Kolay hasta alırsanız, muayene ettiğinizde kar kalıyor, ama hastayı zorlaştığı an sevk ederseniz tıp fakültesine zararı Tıp Fakültesi ödüyor. Feda olsun önemli olan sağlık hizmeti sunmak, bu kamusal bir borçtur” açıklamasında bulundu.

Göreve geldiği gün Trakya Üniversitesinin resmi web sitesinden Atatürk’ün resmi başta olmak üzere Türk Bayrağını da kaldıran Rektör Prf.Dr.Yener Yörük, bir gazetecinin “internet sitenizde Türk bayrağı ve Atatürk portresi kaldırılmıştı, bununla ilgili bir çalışma yapılacak mı?sorusu üzerine çok ilginç bir cevap vererek “Edirne'deki gazeteler neyse biz de oyuz. Burada önemli olan bilgiye erişimdir. Atatürk'ümüzün figürü girişte taç kapımızda var. Her girdiğimizde görüyoruz”dedi ve Atatürk’e olan sevgisini “Figürün kalkması istenirse engel olurum.Sen kalkmasını istersen ben ona da engel olurum”şeklinde cevap verdi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30